Grave

Groots opgezette markt op Hartenaas Grave doorslaand succes

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Als afsluiting van het Jeelo-project 'Omgaan met geld' hebben leerlingen en leerkrachten van openbare basisschool Hartenaas uit Grave vrijdag 24 januari een grote (speelgoed)markt gehouden. Jeelo staat voor Je Eigen Leeromgeving. Door samenhang in de leerstof aan te brengen en de maatschappij bij het leren te betrekken, leren leerlingen verbanden te leggen tussen wat ze leren op school en de wereld om hen heen.

De leerlingen van de groepen 1 en 2 verkochten zelfgemaakte schilderijen, de groepen 3 en 4 speelgoed en de groepen 5 tot en met 8 hadden de opdracht gekregen om met een groepje medeleerlingen een klein bedrijfje op te zetten. Daaruit kwamen superideeën zoals cake, smoothies en tosti’s verkopen, suikerspinnen maken, verkoop van zelfgemaakte schilderijen, glittertattoos zetten en een brillen- en telefoonpoetsservice.

De opbrengst van de markt wordt verdeeld over twee doelen die de kinderen zelf gekozen hebben. Het externe doel is kinderboerderij Buiten-Gewoon in Velp. Het interne doel is een bijdrage voor het jaarlijkse schoolreisje. Door de grote opkomst van ouders, opa’s en oma’s en andere bekenden, werd er veel verkocht en kunnen beide doelen een welkome bijdrage tegemoet zien.

De leerlingen waren erg betrokken bij het project en hebben er met veel plezier aan gewerkt. Op een doeltreffende wijze hebben zij leren omgaan met geld.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties