Grave

GroenLinks-PvdA lanceert campagne Land van Cuijk: 'Natuurlijk Links'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LAND VAN CUIJK - De afgelopen jaren stonden in de Land van Cuijkse politiek in het teken van de herindeling. De nieuwe gemeente Land van Cuijk komt er en dus is de vraag: Hoe nu verder? Het antwoord, volgens GroenLinks-PvdA: 'Natuurlijk, links'. Met die boodschap is GroenLinks-PvdA maandag dan ook haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen begonnen, met de publicatie van een uitgebreid verkiezingsprogramma, een lijst met 30 kandidaten en de lancering van een verkiezingsposter en nieuwe website: www.groenlinkspvda.nu. 

Al eerder bracht GroenLinks-PvdA haar top 10 kandidaten naar buiten, met lijsttrekker Mike van Diemen. Uit Grave staan op plek 5 en 8 respectievelijk Léon Kamps en Henk-Jan Zwikker (foto). Mike van Diemen: "We hebben dertig enthousiaste lokale GroenLinksers en PvdA’ers die precies weten welke kant het Land van Cuijk op moet, natuurlijk links."

Het verkiezingsprogramma van GroenLinks-PvdA moet volgens Van Diemen de krachten van beide landelijke partijen bundelen. "We hebben een ambitieuze groene, sociale en progressieve agenda, precies wat een landelijke gemeente als Land van Cuijk nodig heeft. In plaats van de conservatieve rechtse koers die de afgelopen jaren in het Land van Cuijk is gevoerd, kiezen wij voor meer duurzaamheid, meer sociale zekerheid, realistische oplossingen voor natuur en landbouw, en eindelijk meer goedkope sociale huur- en koopwoningen."

Zo moet volgens de partij worden ingezet op meer tijdelijke woningen en tiny houses om het knellende woningtekort snel aan te pakken, moet de gemeente zelf investeren in duurzame energie en zo de energietransitie voor iedereen betaalbaar houden en moeten mensen met een bijstandsuitkering tot 500 euro vrij kunnen bijverdienen.

Mike van Diemen: "Wat ons betreft gaat het deze verkiezingen niet om wie er uit welk dorp of welke huidige gemeente komt. Het gaat erom dat we als nieuwe, grote en krachtige gemeente nou eindelijk eens de problemen in het Land van Cuijk op gaan lossen. Daarvoor moeten we stevige inhoudelijke keuzes maken en met dit programma laat GroenLinks-PvdA precies zien waar het voor kiest: Natuurlijk Links!"

Graafse kandidaten
Naast Léon Kamps en Henk-Jan Zwikker staat nog een aantal kandidaten uit de gemeente Grave op de kandidatenlijst van GroenLinks-PvdA: Marion Hulsebosch (plek 19), Gosse Noordewier (22), Herman Busch (28). Jacques van Geest (29) en Piet Zelissen (30).

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties