Exposities

Gravenaren Wim en Hermine Pierik exposeren in Moergestel

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - De eerste drie weekenden van september exposeren Wim en Hermine Pierik uit Grave in Galerie De Verdieping aan het St. Jansplein 5 in Moergestel.

Er worden meer dan 40 schilderijen en ruimtelijke beelden tentoongesteld, allemaal gemaakt door kunstenaars met een visuele beperking. "Naast een beschrijving in zwartschrift en braille, worden de kunstwerken door middel van een audiotour voorzien van onze achterliggende bijzondere verhalen", geven Hermine en Wim aan. "Met een QR-reader op je smartphone kun je de audiobeschrijvingen online beluisteren. Je moet dan wel een internetverbinding hebben. Daarbij loopt er een gidslijn langs alle werken, zodat je de route langs de expositie zelfstandig blindelings kunt volgen. Dappere ziende bezoekers kunnen bij binnenkomst een blinddoek opzetten, om zich een korte tijd onder te dompelen in mijn belevingswereld. Er zijn gidsen die je kunnen begeleiden en er wordt rekening gehouden met afstand doordat bezoekers reserveren. De expositie is op de eerste verdieping die met een trap of lift te bereiken is. Bovengekomen staat er iemand te wachten die je verder wegwijs maakt."

Reserveer een gratis rondleiding
Per half uur kun je (met een groepje van maximaal 4 mensen) reserveren. De verwachting is dat je 1,5 tot 2 uur bezig bent met bezichtigen van de expositie. Zaterdag 5 september is er om 15 uur een openingswoord.

Kijk voor meer info op www.galeriedeverdieping.denboogaard.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties