Grave

Gravenaren nemen waardig afscheid van burgervader Lex Roolvink

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Afgelopen dinsdag is in een live televisieprogramma van ruim twee uur afscheid genomen van Lex Roolvink als burgemeester van de gemeente Grave. Roolvink en zijn partner Marieke waren te gast in de talkshow van de Graafse presentatoren Peter en Jolanda Linders. (foto's: 0486tv/Pieter Smits)

In het voorprogramma voor het historische stadhuis werd de scheidende burgervader toegesproken door de Gewalter van het Graafse Cloveniersgilde Leo Burgers. Met een eerbetoon van vendeliers, het afschieten van het kanon namens Harmonie Stad Grave en de gilden uit Grave, Gassel en Escharen werd afscheid genomen van Roolvink. Het gebulder van het kanon en het luiden van de kerkklokken was tevens de start van de live televisieshow die daarop volgde vanuit het tot televisiestudio omgetoverde oude stadhuis.

Via een live zoom-verbinding werd Lex Roolvink onder andere toegesproken door het college en de raad van Grave, Karel van Soest, burgemeester van Boxmeer en voorzitter van de burgemeesterskring, Jack Mikkers, burgemeester van de gemeente ’s-Hertogenbosch en voorzitter van de veiligheidsregio Noord-Oost Brabant, en demissionair staatsecretaris Ankie Broekers-Knol.
Roolvink (64) was sinds 22 mei 2013 burgemeester van Grave. Hij gaat samen met zijn partner Marieke Hesselink verhuizen naar het Twentse Hengelo.

TV-maker Peter Linders maakte samen met filmer Jim Plaum een portret van de vertrekkende burgemeester in een half uur durende tv-documentaire. Deze is momenteel te zien via Omroep land van Cuijk of via www.0486tv.nl.
De ruim twee uur durende uitzending van de talkshow gaat herhaald worden bij Omroep Land van Cuijk op zaterdag om 15 uur en paasmaandag om 20 uur.

Meer weten of in contact komen met de redactie van het programma kan via redactie@omroeplvc.nl.  Het programma is te volgen via Ziggo-kanaal 40 en KPN-kanaal 1475, het radiokanaal 915, de FM-frequenties en streaming via www.omroeplandvancuijk.nl

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties