Grave

Amir Bagheri, elftalleider van GVV’57

‘Grave vreest niemand’

Door Freddy Klooté

GRAVE - De in Iran geboren Amir Bagheri kwam op zijn vijfde jaar naar Nederland. Hij leerde door het opvangsysteem in Nederland een groot deel van ons land kennen. Ook Grave. Op zijn negende kwam Amir in Schaijk te wonen. Inmiddels had hij al op diverse plekken met voetbal kennis gemaakt.

De technische staf. V.l.n.r.: Johan Verhaaren, Ashley Bonnikhorst en Amir Bagheri. (foto’s Johan Kamoen)

“Op m’n zevende ben ik met voetbal begonnen. Maar dat heeft niet lang geduurd. In Schaijk ben ik pas in het echt begonnen. Ik heb twee jaar in de D’s van DAW gespeeld. Ik vond het wel leuk, maar gewoon lekker buiten spelen en doen waar ik zin in had, vond ik nog leuker. Maar toch ben ik weer begonnen. Ik was vijftien en ben tot de A’s bij DAW doorgegaan. Na een knieblessure heb ik er twee jaar uitgelegen”.

GVV’57
Vorig seizoen speelde Amir Bagheri in het tweede van GVV’57: “Als rechtsback. Het was een topjaar met een leuke ploeg. We zijn lang kampioenskandidaat geweest, maar op een beslissend moment hadden we te maken met eh...”. Amir is te veel gentleman om iets verkeerds te zeggen en zoekt een goede formulering om te zeggen dat de leiding in de kelder van het amateurvoetbal niet altijd rechtvaardig is. “Zo werd ons het kampioenschap gestolen. Daarmee zakte onze motivatie en we speelden met een naar bijgevoel de competitie uit. Dit seizoen werd Ashley Bonnikhorst de nieuwe trainer van het eerste van GVV’57. Ik kan het goed met hem vinden. We hebben dezelfde visie op voetbal. We raakten aan de praat en als grapje kwamen we uit op het teamleider worden van het eerste. Ik ben er over na gaan denken en het idee sprak me aan. Ik heb “ja” gezegd. We hebben dit jaar een leuke ploeg. Een jong team met een vleugje ervaring waardoor de balans goed is. Dat beviel me wel. Zo werd ik teamleider en samen met Johan Verhaaren en Ashley de technische staf. Omdat we alles tegen elkaar kunnen zeggen houdt dat ons scherp.

Bovendien is de humor ruimschoots aanwezig en ook dat zorgt voor een goede verhouding en samenwerking”. Als ik naar die visie vraag, kijkt Amir me lachend aan: “Nee, ik ga onze tegenstanders niet wijzer maken dan ze al zijn. Maar onze kijk op het spel, in grote lijnen, betekent dat als die goed wordt uitgevoerd, we voor geen van de andere ploegen in onze klasse onder moeten doen. We hebben bovendien een goede bank, die ook gemotiveerd blijft. Communicatie is daarbij heel belangrijk. We vertellen eerlijk waarom iemand speelt en waarom iemand op de bank zit. In onze voorbereiding zagen we een stijgende lijn. In de bekerwedstrijden hebben we twee keer gelijk gespeeld tegen vierdeklassers en één keer verloren van Ravenstein”. Ashley Bonnikhorst komt even binnenlopen: “Daar hebben we veel van geleerd. Volgend seizoen wordt een nieuwe ervaring voor spelers en staf. We zoeken naar onze kwaliteiten en hoe we die gaan benutten”. En weg is de trainer.

Elftalleider
“Ik zorg dat de juiste spelers op de lijst staan. Ik ondersteun Ashley met de training als dat nodig is. Ook het scheppen van een band met de jonge jongens is belangrijk. Daardoor moet ik zorgen dat we een team zijn. Want daar ligt de nadruk op: spelen als een team. Alle drie vinden we dat je er vol voor moet gaan. Je vecht met elkaar. Je begint de competitie als team en dat houd je ook zo. Ik zorg ook dat de jongens op de hoogte zijn van wie er speelt. Ze kunnen altijd bij mij terecht. Ik ben de schakel tussen Ashley en de spelers. Soms zullen ze direct naar Ashley gaan, een andere keer zullen ze naar mij komen. Wat ik ook moet doen is het ontvangen van de scheidsrechter. Een vertegenwoordigende taak”.

En dan natuurlijk de derby’s in deze vijfde klasse: “Ik hoop op mooie, eerlijke derby’s. Met veel publiek. We bestaan 60 jaar en hopen dat met winst in de wedstrijden te kunnen vieren. We gaan er voor zorgen dat alle punten naar Grave komen. Grave vreest niemand. De eerste wedstrijd spelen we komende zaterdag al. Tegen de Zwaluw uit Oeffelt, dat 100 jaar bestaat en daarom op zaterdag wil spelen. Het is voor ons een nieuwe ploeg, maar we gaan voor drie punten. Favorieten voor de titel noemen? Daar doe ik geen uitspraak over. We gaan laten zien dat er een nieuwe visie is en we voor de volle winst gaan. We beginnen met de periodetitel. Iedereen gaat er elke keer weer vol voor. Iedere stap die we zetten, zetten we voor elkaar”.

Amir Bagheri.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties