Grave

Grave uitgeroepen tot hoofdstad van nieuwe gemeente Land van Cuijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE – Tijdens een ludieke actie in de nacht van vrijdag 31 december op zaterdag 1 januari is Grave uitgeroepen tot ‘hoofdstad van de nieuwe gemeente Land van Cuijk’. Onder luid tromgeroffel werd om klokslag twaalf uur bij het oude stadhuis aan de Hoofdwagt een donkerblauwe wimpel aan de stadsvlag gehesen met de tekst ‘Vestingstad Grave-Hoofdstad van ’t Cuijkse Land’.

De actie, een initiatief van de Stichting Vestingstad Grave Hoofdstad Land van Cuijk, werd de afgelopen weken in het geheim voorbereid. "Het Land van Cuijk bestaat uit 32 dorpen en één stad en dat is Grave", licht Peter Linders de actie namens de stichting toe. “De Gravenaren zijn trots op hun stadje. Grave is bourgondisch, toeristisch en heel monumentaal. Het is ‘the place to be’!”

Naar het voorbeeld van de Vrijstaat Land van Ravenstein wordt er een app ontwikkeld waarmee bezoekers informatie over de stad Grave kunnen krijgen. De app moet bijdragen aan meer toerisme in Grave en het Land van Cuijk.

Kijk voor een videoverslag van de ludieke actie op: https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4016365/nieuwjaarsstunt-grave-wordt-hoofdstad-van-land-van-cuijk?fbclid=IwAR2iBj8JpxCt3euwg4db4OBsdY0fOaLyFedXj8PVWICZyo0lYQ_G8j31Oxo.

|Doorsturen

Louis Sparidans

2022-01-04 20:36:21


Prachtig!
Mijn complimenten voor het initiatief én de uitvoering.

Marcel

2022-01-05 10:21:34

Nu we bij de gemeente Land van Cuijk zijn aangesloten, en we voor gemeente zaken naar Cuijk moeten. Is het een mooie gelegenheid om dat spuuglelijke gemeentehuis af te breken. 

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties