Grave

CDA-lijsttrekker Ben Peters:

'Grave moet opgaan in 1 grote gemeente Land van Cuijk'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart doen de diverse partijen verwoede pogingen om in de gunst van de kiezer te komen. Maar wie zijn nu die mensen achter de verschillende politieke groeperingen? Aan de vooravond van de verkiezingen laat Arena de lijsttrekkers van de Graafse en Landerdse partijen aan het woord.

Lijsttrekker: Ben Peters
Partij: CDA
Leeftijd: 63 jaar
Motto: Voor jouw Land van Cuijk
Favoriete landelijke politicus: Hugo de Jonge (CDA)
Beste raadslid afgelopen periode: Jochem Spoorendonk (CDA)
Website: www.cda.nl/grave

Wat zijn de drie belangrijkste programmapunten?
Leefbaarheid in Escharen, Gassel, Grave en Velp, daarom dorpen en wijken een flink eigen budget geven (kerndemocratie) en één sterke gemeente Land van Cuijk die de toekomst aankan.

De gemeente Grave moet…
opgaan in 1 grote gemeente Land van Cuijk;
Als wij dorpen en wijken verantwoordelijkheid en geld geven om de leefbaarheid in de eigen buurt te regelen, kan een sterke gemeente werken aan de talloze taken die het Rijk (zonder extra geld) over de schutting gooit naar gemeenten. De gemeente Land van Cuijk is goed voor bedrijven en kan voor banen zorgen. Het CDA kiest voor serieuze versterking van de lokale gemeenschappen. Wij kiezen daarom voor één gemeente Land van Cuijk.

Zelfstandig blijven is geen toekomstvaste optie. Grave is dat allang niet meer, zie de 15 gemeenschappelijke regelingen en de ambtelijke organisatie met Cuijk en Mill. Grave samen met alleen Cuijk en Mill is ook geen optie, omdat Cuijk aangeeft de taken beter aan te kunnen in één grote gemeente Land van Cuijk en desnoods zonder Grave en Mill verder gaat met de rest. Wat dan met onze gezamenlijke organisatie?

Wat had de afgelopen vier jaar anders gemoeten?
Communicatie (ambtelijk en bestuurlijk).

Wat moet de komende vier jaar nu echt eens worden gerealiseerd in Grave?
Leefbaarheid staat op 1. Daarom kiezen wij voor de kerndemocratie. Het CDA heeft vertrouwen in onze inwoners. Geef hun de vrijheid (op een democratische manier) een flink budget te besteden aan de leefbaarheid in eigen buurt.

Overweegt u de burgers lastenverzwaringen op te leggen?
Neen.

Met welke partij heeft CDA Grave de meeste raakvlakken?
Met alle partijen die het belang van Escharen, Gassel, Grave en Velp vooropstellen en positief willen samenwerken aan een goede toekomst voor de lokale gemeenschappen.

Met welke partij heeft CDA Grave het minst op?
Met partijen die stilstaan en daarmee de ontwikkeling van de gemeenschappen belemmeren. Het CDA wil vooruit, met hart voor de toekomst.

Heeft de gemeente Grave twee of drie wethouders nodig?
De gemeente heeft een sterk bestuur nodig en herkenbare wethouders die zich het vuur uit de sloffen lopen voor de mensen in onze dorpen en stad.

Beoordeling wethouders in afgelopen raadsperiode:
Het College is een team dat volledig gezamenlijk verantwoordelijk is voor de gemeente. Het CDA heeft de afgelopen jaren weer volop meegedaan. Anja Henisch, Jeroen Joon en ‘onze’ Pieter van Dieperbeek hebben in de klei gestaan. Het CDA staat ook de komende vier jaar weer voor daadkracht en heeft positieve mensen die zich willen inzetten voor Escharen, Gassel, Grave en Velp.

Beste raadslid van de afgelopen vier jaar in Grave?
Jochem Spoorendonk heeft altijd met kennis van zaken en respect voor anderen gesproken. Nooit heeft hij op de man gespeeld.

Prognose verkiezingen:
CDA: 4
D66: 1
Keerpunt2010: 2
LPG: 4
VPGrave: 2
VVD Grave: 2

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties