Grave

'Kweekvijver medewerker bouw/schilderen/installatie/elektro'

Grave, Landerd, Mill en Oss gaan vergunninghouders opleiden

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - De gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Meierijstad, Mill, Landerd, Oss, St-Anthonis, Uden, ROC de Leijgraaf, Stichting Werkvloer en vakopleidingsbedrijven Bouwmensen, Schildersvakopleiding, Installatiewerk zijn samen een nieuw project gestart: 'Kweekvijver medewerker bouw/schilderen/installatie/elektro'. Het project verbindt vergunninghouders en bouwbedrijven die behoefte hebben aan gediplomeerde vakmensen. Het project wordt mede gefinancierd door de sectorgelden Noordoost-Brabant, een subsidie van het ministerie van SZW. Op 26 april ondertekenden de betrokken partijen hiervoor een contract.

27 vergunninghouders zijn gestart met het voortraject. Zij beginnen met een workshop en een intakegesprek op de locatie van Bouwmensen in Oss. De deelnemers worden daar gescreend op motivatie, niveau en leervermogen.
In dit voortraject is veel aandacht voor vaktaal in de praktijk en het behalen van het vereiste veiligheidsdiploma VCA. Na het voortraject starten alle vergunninghouders met een proefperiode van drie maanden bij bouwbedrijven in de regio.

BBL Entree bouw/schilderen/installatie/elektro met eenjarige arbeidscontract
Na het voortraject en de proefplaatsing krijgen de vergunninghouders minimaal een eenjarig arbeidscontract bij het opleidingsbedrijf. Zij gaan dan vier dagen per week bij het bouwbedrijf aan het werk en volgen een dag per week de opleiding BBL (beroepsbegeleidende leerweg) Entree assistent via ROC de Leijgraaf.

Diploma
Wanneer deelnemers zijn geslaagd voor de opleiding, krijgen zij een diploma assistent. Dit diploma geeft toegang tot een vervolgopleiding, zoals MBO-niveau 2 BBL bouw/schilderen/installatie/ elektro.

Vervolg
Na de zomervakantie wordt een tweede groep vergunninghouders gescreend voor het project Kweekvijver bouw/schilderen/installatie/elektro voor vergunninghouders. Overigens kunnen ook andere mensen met een uitkering deelnemen aan dit project, maar dan zonder de extra Nederlandse vaktaal.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties