Grave

12.500 euro in de strijd tegen mensenhandel

Grave doneert massaal voor Serious Request

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - De Markt in Grave was vrijdagavond het decor van een groot feest voor en rondom de Radio 3FM-actie Serious Request-The Lifeline. De inzameling voor het goede doel stond dit jaar geheel in het teken van het terugdringen van mensenhandel. Burgemeester Lex Roolvink, voorzitter van de 'Regiotafel Mensenhandel', benadrukte het nut van de inzameling voor het Rode Kruis. Graafse burgers kwamen massaal af op het festijn in het centrum van het historisch stadje en doneerden ruimhartig, in totaal ruim 12.500 euro. 

Basisschool De Sprankel zamelde met diverse activiteiten ruim 500 euro in.

Omroep Land van Cuijk met de Graafse host Peter Linders is wekenlang druk in touw geweest om een aantrekkelijk voorprogramma te presenteren. Die opzet slaagde glansrijk. Allerlei artiesten traden belangeloos op vanaf een tot stage omgetoverde trailer van Van Sambeek Transportbedrijf. Three of a Kind, Vincie Gijsbers, IOK, The Three House en Rapper Jantje trapten de avond af met spetterende optredens. Het tweede deel van de avond waren er optredens van het trio Bjorn & Erik en Johan Vlemmix met een spetterende afsluiting door zangeres Nikenia en haar soulband Get the Groove. "De sfeer was onwerkelijk Graafs, maar het kriebelt wel om dergelijke feesten vaker te organiseren", stelt Peter Linders, een van de organisatoren.

Na middernacht was het DJ Alex die er nog een extra schepje bovenop deed, zodat DJ Rob Jansen van 3FM in een gespreid bedje terechtkwam om de stemming verder op te voeren in aanloop naar de komst van de collega-lopers naar Grave. Burgemeester Lex Roolvink en Koning van de Cloveniers of Schutterye tot Grave Jacco Sessink ontvingen bij De Hampoort de lopers met een kanonschot en liepen met de lopers de laatste meters mee naar de wisselplek op de Markt. Daar maakte de burgemeester het donatiebedrag bekend dat inmiddels was opgelopen tot 12.500 euro. Dit nieuws leidde bij het inmiddels 1.500 koppige publiek tot grote feestvreugde. Onder klokkengelui werden de nieuwe lopers uitgezwaaid richting van Nijmegen, met in de stoet wethouder Rick Joosten.

Klokslag 3 uur beëindigde DJ Alex de feestvreugde met het laatste plaatje.
"Het hele weekend liep ik met een grote grijns rond, want hoe mooi is het om zoiets van de grond te krijgen met spontane medewerking van Graafse ondernemers, de gemeente, Primetime en al die vrijwillegers. Ik ben nog steeds onder de indruk", zegt initiatiefnemer Jos Derksen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties