Grave

Piepmuis op bezoek bij Anna de koe

Graafse schrijfster Tiara Portier lanceert prentenboek

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - De avonturen van Piepmuis lanceerde donderdag 1 november het eerste prentenboek: Piepmuis op bezoek bij Anna de koe. "Ik wil met dit prentenboek ouders en kinderen inspireren liefdevolle keuzes te maken", vertelt bedenker en schrijfster Tiara Portier uit Grave. Haar schoonzusje Niki Mens maakte de illustraties.


Piepmuis is een lief, stoer muisje. Samen met zijn familie woont hij op de boerderij van Cor en Annie. Samen met zijn dierenvrienden beleeft hij in elk boek een nieuw avontuur dat te maken heeft met dierenwelzijn, natuur en/of milieu. Realistisch, kindvriendelijk, praktisch en informatief.
Het thema van het eerste boek, Piepmuis op bezoek bij Anna de koe, is melk. Anna de koe is drachtig en Piepmuis gaat bij haar op bezoek. Zou het kalfje al geboren zijn? Als Piepmuis bij Anna aankomt, is zij heel verdrietig. Haar kalfje is weg. Piepmuis doet er alles aan om Anna weer blij te maken. Hoe loopt het af met Anna de koe en haar kalfje Herman? En hoe kan jij helpen?

Over de makers
Tiara Portier (1985) woont in Grave, is moeder van Riven (2) en getrouwd met Tom. Ze is communicatieadviseur van beroep. Niki Mens (1981) woont in Amsterdam en is ontwerper en illustrator.

"Piepmuis op bezoek bij Anna de koe is het eerste, meest milieuvriendelijk gedrukte prentenboek van Nederland", vertelt Tiara. "Het is waterloos offset gedrukt met de schoonste bio-inkten ter wereld en op 100% gerecycled papier."

De Graafse heeft een missie met haar prentenboek. "Een wereld waarin de mens in harmonie leeft met dier en natuur. Het doel van de boeken is bewustwording bij kinderen creëren. Jong geleerd is oud gedaan en de jeugd heeft de toekomst."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties