Grave

Werk te zien tijdens Crafted 2021

Graafse Madelief Driessen ziet toekomst in mode

Door Hub Dohmen

GRAVE - Madelief Driessen uit Grave, eindexamenkandidate van Summa Fashion, wil het gaan maken in de modewereld. Haar bijzondere collectie is begin juli te zien tijdens een modeshow op het evenement Crafted in Eindhoven. "Ik heb er helemaal zin in." (foto: Bert Jansen)

Echt gespannen is Madelief Driessen (21) uit Grave niet. Niet voor het afronden van haar opleiding tot specialist mode/maatkleding bij Summa Fashion in Eindhoven, niet voor de presentatie van haar spiksplinternieuwe collectie. “Nee”, zegt de Graafse. “Ik heb er alle vertrouwen in.”

Ze kan niet wachten, vertelt Driessen. “Ik kijk er naar uit om een model met mijn blouse, pantalon, colbert en jurk op de catwalk te zien tijdens evenement Crafted in winkelcentrum Heuvel in Eindhoven.”
Madelief koos een bijzondere inspiratiebron: gloaming. “Sommige mensen worden bang van het donker in de schemering”, zegt ze. Met haar ontwerp en kleuren speelt de Graafse in op dit bijzondere thema. “Ik heb ook drie verschillende stenen verwerkt om de drager van de kleding kracht te geven: rozenkwarts, jadesteen en labrazel.”

Tientallen studenten
Madelief Driessen is een van vele tientallen studenten van Summa College die begin juli haar werk laat zien tijdens evenement Crafted in het centrum van Eindhoven. De activiteiten vinden van 1 tot en met 4 juli onder meer plaats in winkelcentrum Heuvel Eindhoven.
Crafted wordt sinds 2018 gehouden om creatieve studenten in het zonnetje te zetten. Het evenement ging vorig jaar niet ‘in levende lijve’ door vanwege de pandemie, wel online. Die activiteiten werden door 2000 belangstellenden bezocht. Deze keer kunnen de studenten van de veertien creatieve opleidingen wel in persoon shinen.

Liefde voor het vak
Vanuit Grave kan Crafted zeker op bezoek van de familie Driessen rekenen. Madelief kan er van uitgaan dat haar moeder de collectie komt keuren. “Mijn moeder is coupeuse”, lacht ze. “Nee, ze heeft de liefde voor het vak niet met de paplepel ingegoten. Eigenlijk ben ik via een omweg, een snuffelstage in de zorg, in dit vak gerold. Toen op de middelbare school die stage tegenviel, zijn we bij Summa Fashion, waar mijn mama iemand kende, gaan kijken. En dat voelde meteen goed.”

Madelief heeft het de afgelopen vijf jaar helemaal naar haar zin gehad bij Summa Fashion – ze deed eerst niveau drie, daarna twee jaar niveau vier. “Het is een kleine school, waar je echt iedereen bij de voornaam kent. Er is ook een huiselijke sfeer. Tijdens de introductieweek waren we meteen een hechte club vriendinnen.”

Modeshow
De modeshow van Summa Fashion is een van de hoogtepunten tijdens Crafted. Verder staan onder meer een afstudeershow van interieurstylisten en meubelmakers, eetbare kunst van top-koks en -patissiers en haarmode-events op het programma. Vanuit - de voor de gelegenheid ingerichte - Studio Crafted worden rechtstreekse uitzendingen verzorgd. Familie en belangstellenden zijn op 3 en 4 juli welkom in winkelcentrum Heuvel en Dynamo.

Intussen is Madelief ook al bezig met de voorbereiding van het volgende studiejaar. “Ik ga nog even door”, zegt ze enthousiast. “Ik ga de opleiding meester coupeur in Amsterdam doen. En ik ga parttime werken bij Hoogenboom Mode in Nijmegen, waar ik me onder meer bezig ga houden met kostuums en trouwpakken voor mannen.”

Meer informatie over Crafted: www.crafted.nu

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties