Grave

'Wat ontzettend lief van jullie'

Graafse Jasmijn Adams verwent huisdieren met bijzondere actie

Door Freddy Klooté

GRAVE - “De meeste klasgenoten gaven voor dit project online-voorlichting over dieren aan leerlingen van diverse scholen of aan mensen die interesse hadden. Ons groepje, bestaande uit vier leerlingen, besloot om het helemaal anders te doen. We deden op diverse plekken informatie op en we vonden het mooiste idee vlak bij huis. Mijn oma, Thea Weberink, die vroeger nog lerares is geweest en nog steeds vol goede ideeën zit, bracht de oplossing”, vertelt een superenthousiaste Jasmijn Adams uit Grave.

"Ik ben een echte Gravin. Dus geboren en getogen in Grave. Na basisschool Hartenaas en het Merletcollege, ben ik naar Helicon gegaan. In Nijmegen, afdeling MBO, richting Dier en gedrag, niveau 3. Voor leerlingen zoals ik, met belangstelling voor dieren, tuin, stad en mens. Je kunt zelf kiezen welke richting je neemt. Ik koos dus voor dier en gedrag. Hoe je met dieren moet omgaan, de voeding en hun gezondheid. Kortom, de zorg voor dieren. Huisdieren en boerderijdieren. Op school hebben we ook nogal wat dieren: knaagdieren, kippen, vogels, reptielen, vissen, spinnen, en nog veel meer. Dit jaar, ons examenjaar, kregen we de opdracht een evenement te organiseren. "Door corona was het extra moeilijk om iets geschikts en ook nog coronaproof te vinden. Zoal ik al zei, bracht mijn oma de oplossing. We gingen een inzameling voor een dierenasiel organiseren”, zegt een vlot pratende Jasmijn.

Project
Jasmijn: “Allereerst hebben we natuurlijk een draaiboek gemaakt, met als eerste punt het zoeken van een leuk asiel, dat ons project wel zag zitten. Toen we in Oss bij Dierenopvang Maasland kwamen en van onze plannen vertelden waren ze razend enthousiast. “Wat ontzettend lief van jullie”, zeiden ze. Nou, dat was een goed begin. Tijdens de rondleiding daar waren we onder de indruk van het keischone asiel. De spoelruimtes zagen er geweldig schoon uit en alles was met liefde voor de dieren gemaakt. Dus met nog meer enthousiasme verder gegaan met ons draaiboek. Er werd een schema gemaakt om spulletjes voor huisdieren te verzamelen. En ook om geld in te zamelen om nieuwe spulletjes te kopen. Maar ja, het was coronatijd. Dus langs deuren gaan en daar staan uitleggen waarvoor we kwamen was nogal “een dingetje”. Dus besloten we om de hele actie via de social media te voeren, en werd het een taakverdeling voor berichtgeving op Facebook en in familie-apps. Ik zette de vraag om leuke speeltjes, riempjes, halsbandjes en hersenwerkspelletjes op Facebook, met de plaats waar het ingeleverd kon worden of hoe we het coronaproof zouden komen ophalen. En wat denk je? Mijn Messenger stroomde vol. Veel mensen waren bereid om ons te helpen. Eén mevrouw had zelfs een doos vol met de door ons gevraagde spulletjes. Ook werden er veel handdoekjes geschonken. De mensen van Pet’s Place gaven ons een doos vol met voedsel. Keileuk”.

Alleen het geld kon niet via Facebook opgehaald worden. “Dat mag niet”, vertelt Jasmijn, “dus dat hebben we toch aan de adressen die zich hadden opgegeven opgehaald. Ja, weer coronaproof. We hebben alle verzamelde spulletjes bij ons in de kelder gezet. Het geld heb ik op een aparte rekening gezet. Dat was € 166,75 en dat vonden we best veel. We vonden het niet leuk om het gewoon in een envelopje te geven, dus hebben we daar een waardecheque van gemaakt, die door tante Jopie (Adams) netjes is gedrukt”.

Overhandiging
“Op 26 januari hadden we een afspraak bij dierenasiel Dierenopvang Maasland in Oss. Daar hebben we de spullen overhandigd. We hadden zoveel dat we met twee auto’s moesten rijden. Vader Hans werd ingeschakeld en toen was het vervoer geregeld. Van ons groepje waren Jill uit Beneden-Leeuwen en ik erbij. Wat waren de mensen van het dierenasiel blij”, vertelt een even blije Jasmijn. “Het is echt een opkikkertje in deze tijd”, zeiden ze. Ze wisten niet hoe ze ons moesten bedanken”.

2021. Het jaar van rellende jongeren in coronatijd. Maar vooral het jaar van Jasmijn Adams en haar groepje, dat zich inzet, met enorm veel enthousiasme en plezier voor het welzijn van dieren en mensen die die dieren verzorgen. Chapeau, Jasmijn.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties