Grave

'Blijk van waardering voor mijn inzet'

Graafse gemeenteraad wil door met burgemeester Lex Roolvink

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - De gemeenteraad van Grave heeft in de vergadering van 18 december besloten om de huidige burgemeester, Lex Roolvink, bij de minister voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan te bevelen voor herbenoeming. Roolvink werd geïnstalleerd als burgemeester van Grave op 22 mei 2013. Zijn eerste ambtstermijn verstrijkt op 22 mei 2019. (foto's: Peter Linders)

Roolvink is verheugd met het besluit van de gemeenteraad: "Ik zie deze aanbeveling als een blijk van waardering voor mijn inzet voor de gemeente Grave in de afgelopen jaren en de daarbij behaalde resultaten.”

De aanbeveling van de gemeenteraad wordt met tussenkomst van de commissaris van de Koning aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) verstuurd. De minister van BZK beslist over de voordracht aan de Koning. Na ondertekening van het Koninklijk besluit door de Koning en contrasignering door de minister van BZK is de herbenoeming definitief. De laatste formele stap is het afnemen van de eed of verklaring en belofte door de commissaris van de Koning.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties