Grave

Magisch Boek der Kristallen 22 december in Catharinahof

Graafse filmmaker Lou Kruisbergen vertoont bekroonde fantasyfilm voor goede doel

Door Peter Linders

GRAVE - De fantasy- en familiefilm Magisch Boek der Kristallen komt net voor de kerstdagen naar Grave. De bekroonde film van de Graafse filmer Lou Kruisbergen en de Beneden-Leeuwense kunstenaar Ed van Heck wordt zondag 22 december om 14 uur vertoond in Zaal Royal van Catharinahof in Grave.

Lou Kruisbergen. (foto: Theo Kooijmans)

De film is al gewaardeerd met diverse prijzen. Zo luidde het juryrapport van de Brabantse Film Manifestatie over de film: 'We zagen een verfilmd sprookje met 2 meisjes in de hoofdrol. Zij zijn het goede en hebben als opdracht om het kwaad te bestrijden. Het verhaal wordt gebracht met veel fantasie en symbolieken. Het is een lineair verhaal met veel obstakels en wendingen. De kracht van de film zit vooral in de aankleding en vormgeving. In de symboliek spelen de kleuren een rol. En dat is terug te vinden in de kleding, attributen en decors. Alles speelt zich af in een geweldig gekozen locatie, die de geheimzinnigheid versterkt. De computeranimaties en technische truckjes zijn feilloos gemaakt. De speciaal voor de film gemaakt muziek draagt bij tot de spannende en mysterieuze sfeer die deze film bepalen'

Voor het goede doel
De film Het Magisch Boek der Kristallen is echt een aanrader voor het hele gezin. Lou Kruisbergen: "Het is altijd mijn grootste wens geweest om de film rondom de kerstvakantie te tonen voor de Graafse kinderen. Om het verhaal te begrijpen beveel ik de film aan voor kinderen die ouder zijn dan 6 jaar. Maar voor ouderen is het ook een onderhoudend en spannend verhaal. Ik heb de film gemaakt met Ed van Heck en Matthieu Willems en we doneren de opbrengst aan Stichting Kinderfolklore Grave."

Aanvang van de film in Catharinahof is om 14 uur. Om 16 uur is er een meet & greet met de makers van de film, gepresenteerd door Ank Bannink. Entree bedraagt 4,50 voor volwassenen en 3,50 voor kinderen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties