Grave

Datum inwonersraadpleging wel/geen herindeling Grave op 25 augustus besproken

Door Freddy Klooté

GRAVE - In de raadsvergadering van afgelopen dinsdag kwamen twee moties aan de orde over een mogelijke datum voor een inwonersraadpleging betreffende het wel of niet herindelen van Grave met het Land van Cuijk.

De motie van D66-VPGrave-LLvC-CDA stelde voor 'de voorbereiding voor de voorgenomen inwonersraadpleging ter hand te nemen, de datum van de peiling vast te stellen op 7 oktober en alle maatregelen te nemen om een veilige inwonersraadpleging mogelijk te maken en de voorlichting over de inwonersraadpleging conform de eerder gemaakte afspraken te organiseren'.

Ook de coalitie LPG-VVD en gedoogpartner Keerpunt 2010 had een motie over dit onderwerp. Daarin stond dat deze partijen 'een inwonersraadpleging willen houden zodra dat mogelijk en verantwoord is'. Aangezien ook minister Ollongren van Binnenlandse zaken 'in samenwerking met de Kiesraad scenario’s aan het uitwerken is hoe een verkiezing op dit moment van corona te organiseren is, mede met het oog op de Tweede Kamerverkiezing op 17 maart 2021, en voor een Tweede Kamerverkiezing een hoge opkomst verwacht mag worden, volgen ze de adviezen op de voet. De coalitie hoopt dan ook op 17 maart 2021 de volksraadpleging te kunnen houden'.

Aangezien tijdens de raadsvergadering de sfeer was veranderd van 'hoe kunnen we elkaar het leven zuur maken' in 'laten we het anders doen', kon er rustig over gedebatteerd worden. Dat resulteerde in de afspraak om beide moties aan te houden en op 25 augustus in de Agendacommissie te bespreken wat op dat tijdstip de mogelijkheden zijn.

|Doorsturen

Louis Sparidans

2020-07-08 16:22:55

Beste Freddy, ik had eerder ook Sergio al gecomplimenteerd met zijn verslag over de raadsvergadering van gisteren, maar zie nu dat zijn artikel is verdwenen.

Er was halverwege de vergadering inderdaad een positieve draai in de onderlinge verstandhouding tussen de partijen. Hopelijk blijft dit zo. Dat mag zeker wel gememoreerd worden!

Leo de Vreede

2020-07-09 10:13:02

De tweede helft was "Lief zijn voor elkaar" het doel. Alleen gold daarbij het motto "Als we het niet eens worden zijn we niets" en dat is bestuurlijk niet zo sterk.

What do you want to do ?New mailCopy

Leo de Vreede

2020-07-09 10:14:41

Foutje "Als we het niet eens worden doen we niets"

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties