Grave

VIDEO: Graafse brandweermannen koninklijk onderscheiden

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Twaalf brandweermannen van de Post Grave zijn zaterdagavond koninklijk onderscheiden door burgemeester Lex Roolvink. De volgende brandweerlieden kregen tijdens de jubileumavond in de brandweerkazerne een lintje opgespeld: Ferdi Barten (47), 21 jaar in dienst; Arnold Hol (50), 20 jaar in dienst; Henrico Peters (50), 28 jaar in dienst; Erwin Raaijmakers (49), 20 jaar in dienst; Mathieu Bongaards (53), 27 jaar in dienst; Geert Broens (51), 28 jaar in dienst; Cas van de Mosselaar (56), 27 jaar in dienst; Dick van Zwam (55), 34 jaar in dienst; Mark van Tuijn (53), 33 jaar in dienst; Jurgen Rutten (44), 25 jaar in dienst; Tom Siebers (48), 25 jaar in dienst en Fred van Heesch (70), 25 jaar in dienst. Alle brandweermannen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. 0486TV maakte bijgaande reportage.


Sinds mei 2005 volgt de minister van Binnenlandse Zaken het beleid dat een vrijwillige brandweerman of -vrouw op het moment dat hij of zij twintig jaar bij de brandweer actief is, voor een decoratie in aanmerking komt. Bij het korps van Grave is ervoor gekozen om bij een afscheid te decoreren. Op 1 januari 2020 eindigt deze decoratieverlening aan leden van de vrijwillige brandweer. Vandaar dat de burgemeester voor alle leden van de brandweer die meer dan twintig jaar in dienst zijn, een koninklijke onderscheiding heeft aangevraagd.

Een vrijwillig brandweerman staat dag en nacht paraat voor de maatschappij. Deze vrijwilliger voert hetzelfde werk uit als een beroepsbrandweerman. Dit naast een reguliere baan of eigen bedrijf. De brandweermannen zijn actief in verschillende functies zoals brandwacht, hoofdbrandwacht, chauffeur pompbediener, oefenleider technische hulpverlener, manschap, chauffeur, oefenleider, bevelvoerder, instructeur, onderbrandmeester, brandmeester, brandweerduiker, duikploegleider, brandwacht, schipper, officier van dienst, postcommandant, gaspakdrager en testleider.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties