Grave

Gipsyconcert in protestantse kerk Grave

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - La Manouche verzorgt vrijdag 22 februari een akoestisch optreden in de protestante kerk van Grave. Bij de muziek van deze gorep waant de luisteraar zich even aan het kampvuur bij de woonwagen. Dit trio heeft een gevarieerd programma met traditionele liederen en muziek uit de Roma en Sinti cultuur.

La Manouche. (foto: Frans Declercq)

Moeiteloos worden swing á la Django Reinhardt gecombineerd met muziek uit de Balkan en flamenco klanken uit de Camargue. Met geraffineerd gitaarwerk en melodisch klarinetspel worden de veelal weemoedige liederen ten gehore gebracht. Tijdens het concert krijgt het publiek ook tekst en uitleg over de gezongen stukken en achtergrondinformatie van het reizende volk. La Manouche brengt een boeiende voorstelling op de planken, waarbij de emotie in de muziek voorop staat.
De groep bestaat uit Mouche Palts op gitaar en zang, Roelof Posthumus op klarinet, en Manito op gitaar. Deze formatie geeft concerten in binnen- en buitenland. Er zijn inmiddels twee album uitgebracht. In 2012 is de groep door de Amerikaanse muziekjournalist Donald Cohen uitgeroepen tot een van de toonaangevende vocale zigeunergroepen van Europa.

Het akoestische concert is een mede initiatief van café Sabor. Het optreden duurt van 20 tot 21 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De entree bedraagt 12,50 euro als men van tevoren reserveert, aan de deur 15 euro. Na de voorstelling is er een meet en greet met de artiesten in Sabor. Het is op loopafstand van de kerk. Reserveren kan via info@manito.biz of 06-23259107.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties