Grave

Gezond blijven en ziektes voorkomen? De GGD biedt uitkomst

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

Als u ziek bent gaat u naar een dokter of het ziekenhuis. Als u gezond wilt blijven of ziektes wilt voorkomen, dan kan de GGD veel voor u betekenen. De GGD Hart voor Brabant houdt zich namelijk bezig met gezondheid. Ook die van u!

Gemeenten bewaken, beschermen en bevorderen de volksgezondheid vanuit de Wet publieke gezondheid. De 25 gemeenten in Midden-Brabant en Brabant-Noord, waaronder ook Grave, hebben hiervoor een gemeentelijke gezondheidsdienst: de GGD Hart voor Brabant. Die werkt voor ruim 1 miljoen inwoners.
Gezondheid is belangrijk, zo niet het belangrijkste in ons leven. Steeds meer mensen gaan bewuster om met hun gezondheid. Natuurlijk beslist u zelf hoe u dat doet. De GGD kan daarbij adviseren.

Waarvoor kunt u bij de GGD terecht?
* Jeugdgezondheidszorg: het consultatiebureau, de jeugdarts, gezondheidsonderzoeken, voorlichting (op school), advies bij kinderziekten of prikken tegen ziekten;
* Vragen en zorgen over infectieziekten (zoals TBC, Hepatitis B, ziekte van Lyme, Q-koorts);
* Soa-test en vragen over uw seksuele gezondheid, liefde en seks;
* Reisvaccinaties of vragen en advies bij verre reizen;
* Vragen en zorgen over milieu en veiligheid in uw omgeving;

"Wij zetten ons dagelijks in om alle inwoners zo gezond en veilig mogelijk te laten opgroeien en leven. We houden de gezondheid van alle inwoners scherp in de gaten. Moedigen gezond gedrag aan en beschermen tegen besmettelijke ziektes. Daarvoor werken we intensief samen met gemeenten en onze partners. En met inwoners van de regio. Samen beschermen en bouwen we aan een gezonde omgeving."

Grave en Schaijk
De GGD-locatie in Grave is gevestigd aan de Stoofweg 3. De Landerdse GGD-vestiging ligt in Schaijk, aan de Netjeshof 1a. Bel voor meer informatie naar 0900-4636443.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties