Muziek

Geslaagde Zondagmiddag Muziek Matinee in Catharinahof

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Zondag 3 oktober was de Theaterzaal van Catharinahof in Grave rijkelijk gevuld met mooie muziek en ouderen. De ‘Zondagmiddag Muziek Matinee’ is een initiatief van Welzijn Ouderen Grave, en mede georganiseerd door Senioren KBO Grave en de Wijkraad Grave-West. Met 80 aanwezigen was het een geslaagde bijeenkomst. 

Roland Eijbersen, voorzitter van de stichting Welzijn Ouderen Grave, mocht het programma aan elkaar praten. “Tijdens deze Muziek Matinee staan ontmoeting, gezelligheid en muziek centraal. Wij wilden graag iets organiseren voor ouderen in deze Coronatijd. Een welkome afleiding speciaal voor hen, waar grote behoefte aan is. We hadden al snel de hulptroepen bij elkaar om dit uit te kunnen voeren.”

De Matinee was met deze eerste editie helaas enkel voor genodigden. “Voor veel mensen is het weer een eerste keer dat ze zich onder een grote groep mensen bevinden. Dat kan best spannend zijn. Daarom vonden we een aantal van 80 prima. Leuk om te zien, waren de onderlinge gesprekken die werden gevoerd tussen de muziek door.”

Het programma bestond uit een optreden van het koor ‘Schola Sancta Elisabeth’ uit Grave die in een kleinere samenstelling de aanwezigen meenam in een korte muzikale reis van de 16e eeuw tot heden, waaronder een prachtig gedragen Ave Maria van Lorenc, op muziek gezet door de Velpenaar Ben Dikkers. Emma Folgard, dichteres en auteur van de dichtbundel ‘Streepjescode zonder wimpers’ las een aantal mooie gedichten van eigen hand voor. Het programma werd besloten met een wervelend optreden van Suzanne Menheere, de muzikale duizendpoot uit Grave.

Eijbersen: “Deze hele bijeenkomst was een schot in de roos. De aanwezigen kwamen uit de gehele gemeente. Na afloop hebben we ontzettend veel positieve reacties gehad. We zijn zo enthousiast geworden dat we deze Matinee vaker willen gaan organiseren. Ook dank aan alle vrijwilligers en Catharinahof, dat we dit konden doen. Ik ben trots dat we dit voor onze ouderen hebben kunnen doen. Wordt vervolgd!”

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties