Grave

Geslaagd sollicitatieproject voor havo 4-leerlingen Merletcollege Grave

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - De avond van dinsdag 3 december gonsde het op het Merletcollege Grave van de jonge sollicitanten en hun 'toekomstige werkgevers'. Tijdens de lessen Nederlands schreven ruim vijftig leerlingen uit havo 4 een sollicitatiebrief voor een van de vacatures aangeleverd door de Lionsclub Nijmegen Brabantse Poort. De organisatie nodigde hierop alle kandidaten uit voor een sollicitatiegesprek. Dit is al jaren een mooie traditie op de Graafse middelbare school.

De leerlingen zaten gespannen te wachten op hun beurt. Iedereen zag er verzorgd uit: sommige dames hadden hun haren extra mooi gekapt en ook de heren waren tiptop in orde. De vacatures varieerden van administratief medewerker, huiswerkbegeleider en medewerker van een recreatiebedrijf tot assistent in een juwelierszaak, tandartsassistente of medewerker bij McDonald’s. Meteen na het gesprek evalueerden de sollicitatiecommissies met de betreffende sollicitant het gesprek en kreeg de sollicitant te horen of hij/zij al dan niet was aangenomen. Bij de meesten was dat wel het geval.
Opgelucht én doorgaans enthousiast kwamen de leerlingen terug in de aula waar de aanwezige ouders, medescholieren en docenten Nederlands uitvoerig hun ervaringen te horen kregen. Enthousiast vertelden de leerlingen dat ze veel van de sollicitatieprocedure hadden opgestoken. Ook de Lionsclub was tevreden over de kwaliteit van de brieven en de voorbereiding door de leerlingen. Het Merletcollege Grave zegt blij te zijn met de samenwerking en neemt dit project volgend jaar zeker weer op in het curriculum van havo 4.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties