Grave

Gepast eerbetoon op 8 april voor overleden ere-Clovenier Harrie Hendriks (95)

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Op woensdagochtend 8 april vindt in Grave een gepast eerbetoon plaats voor de op donderdag 2 april op 95-jarige leeftijd overleden ere-Clovenier Harrie Hendriks. 

"Wat een groots afscheid moest gaan worden met veel clovenierstraditie, ceremonie en erewacht is aangepast vanwege de maatregelen ten gevolge van het coronavirus", vertelt Leo Burgers, voorzitter van het Cloveniersgilde. "Het cloveniersgilde, dat normaal gesproken bestaat uit 40 weerbare mannen, volgens traditie gestart in 1527 en opgericht door Floris van Egmond, die toen pandheer van Grave was, met als taak orde en rust in de stad te handhaven."

Donderdag 2 april overleed Harrie Hendriks, het oudste lid van de Cloveniers of Schutterye tot Grave, op 95-jarige leeftijd. Leo Burgers: "Tot voor kort was hij nog actief als voormalig vaandeldrager, gewalter, bestuurslid en één van de initiatiefnemers tijdens de wederoprichting in 1974. Harrie behoort tot het geweten van het gilde. Samen met Jan Timmermans heeft hij de historie van 450 jaar cloveniersgilde samengevat in het zogenoemde ‘groene boekje’, dat ieder nieuw gildelid ontvangt bij zijn beëdiging. Afgelopen september, tijdens het herdenkingsmuziekspektakel Market Garden Cider White, galmde de stem van Hendriks op de Graafse Markt door de speakers, met zijn inleiding van het gildelied Ins waer de Graaf un sterke stad…..met muure rontelum…"

Erehaag
Bij de begrafenis van Harrie Hendriks op 8 april wordt om 10 uur dat lied vanaf het carillon gespeeld door beiaardier Albert van Woerden. Vanaf het mortuarium in de Oliestraat, de Brugstraat en Rogstraat naar de Elisabethkerk zal er om 10 uur een erehaag worden gevormd door de overige cloveniers, met tussen iedere persoon minimaal anderhalve meter afstand. Harrie Hendiks zal met omfloerst vaandel en onder begeleiding van gildetrommen begeleid worden naar zijn laatste rustplaats.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties