Grave

Organisatie 9e Ballonfestival Grave verwacht tienduizend bezoekers

'Genieten van een geweldig feestprogramma'

Door Freddy Klooté

GRAVE - Op 10 en 11 augustus aanstaande zullen alle aanvoerwegen richting Grave weer flink gevuld zijn. Op het programma van de rijk gevulde evenementenlijst van het stadje aan de Maas staat het Ballonfestival. Uit binnen- en buitenland zullen op beide dagen samen zo’n tienduizend bezoekers de dijk naast het weitje aan de Jan van Cuijkdijk bezetten. 35 ballonnen zullen die dagen opstijgen, als middelpunt van een groots festijn voor jong en oud. De commissie is al maanden bezig geweest om de hele organisatie tot in de puntjes te regelen. Met alles is rekening gehouden. Zelfs met slecht weer. Mirjam Noor: "We hopen dat het mooi weer blijft. We willen weer twee dagen de lucht in. Alles is klaar."

Arena heeft een gesprek met Mirjam Noor en Joeri Nuijen. Beiden lid van de organisatiecommissie. Mirjam: "Het wordt weer genieten van een geweldig feestprogramma. Mede mogelijk gemaakt door de vele sponsoren, vrienden van het Ballonfestival en niet te vergeten de meer dan 60 vrijwilligers. Op vrijdag 10 augustus starten we om 17 uur met allerlei gratis activiteiten voor de kinderen. Om 18 uur vindt de briefing aan de piloten en passagiers plaats. We weten dat dan de toeschouwers langs alle kanten richting de dijk komen."
Joeri: "Via de Google Map app kan iedereen de wei vinden. Er zijn diverse verkeersregelaars aan het werk. Vanaf Catharinahof staan bordjes naar het weitje. Over Catharinahof gesproken, de bewoners van het verzorgingstehuis krijgen weer een plaats op het VIP-terras. Ook daar zullen weer vele vrijwilligers aan meehelpen. Leuk, want die mensen genieten er zo van. Om 18.30 uur is de spectaculaire opening van het festival."
Uw verslaggever wrijft zich van nieuwsgierigheid in de handjes. Mirjam schiet in de lach: "Onee, daar mogen we nog niets over zeggen." Ook Joeri schudt driftig van nee. Spannend hoor. Mirjam: "En na die opening beginnen de piloten en hun helpers met het opbouwen van de ballonnen. Gewone maat en aparte exemplaren: de special shapes. Met dit jaar Vincent van Gogh in een hoofdrol. Ondertussen krijgen de bezoekers paramotorvliegers en modelballonnen te zien. Uit de paramotoren springen parachutisten die op het feestterrein landen. Vanaf 19.15 uur gaan de 35 ballonnen de lucht in. Bij wat minder weer kan het best wat later zijn. Minder weer kan ook op een aantal kilometer hier vandaan zijn. Maar kom, het is feest en niemand hoeft zich te haasten. We streven wel naar het afgesproken tijdschema. Vanaf 20.30 uur geeft John van Gastel een demonstratie met zijn XXL miniatuurvliegtuigen. Leuk is dat John inmiddels ook echte vliegtuigen aan het bouwen is. Ook is er een doorloopballon. Vanaf 20.45 uur kan eenieder zelf eens door een ballon lopen. Kun je zien hoe groot dat is."
De avond wordt muzikaal opgevrolijkt door de aanwezigheid van diverse horecatentjes en muziek van volkszangers Johnny Romein en Danny Terp. DJ Alex laat zich ook horen. Om 22.30 uur geven ballonvaarders met hun ballon een Night Glow. Een onvergetelijk spektakel. Om middernacht wordt de eerste dag afgesloten.

Zaterdag 11 augustus
Joeri: "Nieuw voor het festival zijn de rondvluchten per helikopter, die op zaterdag om 15 uur starten. Helaas voor de mensen die daarvoor nog geen kaartje hebben gekocht: alle vluchten zijn al uitverkocht. Tussen 16 en 18 uur zijn er weer gratis attracties voor kinderen van basisscholen en jonger. Om 18 uur is er weer de briefing, gevolgd door het optreden van John van Gastel met zijn XXL miniatuurvliegtuigen en het opbouwen van de ballonnen. Om 19 uur demonstraties van modelballonnen en paramotorvliegers met hun parachutisten. De eerste ballon gaat om 19.15 uur de lucht in."
Mirjam geeft Joeri even rust. Het programma is inmiddels zo uitgebreid dat beide dagen helemaal vol zitten. En gratis. Dankzij de sponsoren. Het mag nog wel eens gezegd worden. Mirjam: "Om 20 uur is er straattheater met Bubblica zeepbellen. John van Gestel geeft zijn tweede demonstratie van de avond en vanaf 20.45 uur kan men weer een kijkje nemen in de inloopballon. Het muzikale gedeelte van deze avond is in handen van DJ Alex en coverband Total Eclipse (met onze stadgenoot Pim Schipperheijn). Om 22.30 uur is er weer een schitterende Night Glow, dit keer met de modelballonnen. Het afsluitend vuurwerk begint om middernacht en is gesponsord door Caravanbedrijf De Greeff uit Grave." Joeri: "Dat vuurwerk is vooral ook een dankbetuiging aan alle vrijwilligers." "We hopen dan ook terug te kunnen kijken op alweer een geslaagd Ballonfestival", besluit Mirjam.

Wie nog met een ballon wil meevaren, kan een mailtje sturen naar info@ballonfestival-grave.nl. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Verdere informatie op www.ballonfestival-grave.nl

Peter Oudijn, Paschal Noor, Anita Gademan, Jurriën de Bordes, Piet van Amstel, Theo Derksen, Gérard Rensen en Mirjam Noor. Joeri Nuijen ontbreekt op de foto. (foto: Miriam Cornelissen)

|Doorsturen

Ellen Geurts van Kessel

2018-07-31 18:10:57

in het artikel van het ballonfestijn in Grave staat midden in het artikel als kopje:

Zaterdag 11 september

dit moet toch 11 augustus zijn??

Paul Verstegen

2018-07-31 18:19:50

Dag Ellen. Bedankt voor je oplettendheid. We hebben het direct aangepast.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties