Grave

Gendermoe - Column Freddy Klooté

Door Freddy Klooté

Eigenlijk begin ik dat hele gendergedoe wat zat te worden. Nadat we in een wereld leefden van mannen en vrouwen, waarnaast een procentueel zeer klein gedeelte anders op de wereld was gekomen, begon de kleine groep grote woorden te gebruiken. Geheel in de stijl van discussies over de kleur van de hulp van Sinterklaas, de misdaden van helden van vroeger, het plasprobleem van mannen en vrouwen, etc, stonden de eerste transgenders op. Het voert me hier te ver om alle variaties van het begrip “transgender” te bespreken. Laat ik het proberen samen te vatten: Mannen of vrouwen die geestelijk of lichamelijk zichzelf meer tot het andere geslacht aangetrokken voelen dan op hun identiteitskaart is vermeld.

Om het voorlopig hoogtepunt te vermelden, de Belgische man die jarenlang gebukt ging onder de last dat hij graag een vrouw wilde zijn. Want zo voelde hij zich. Als een zij. Nu was die man toevallig bekend. Werkte bij de tv. De kijkers gunden het hem zo graag. Net als zijn collega’s in de koffiekamer van de VRT. Niks aan de hand. Hij mocht als tv-beroemdheid natuurlijk bij de collega’s over de grens komen vertellen. Bij DWDD verscheen hij in al zijn glans en geluk. Zijn kinderen waren gelukkig met zijn besluit. Zijn vrouw ook. Dat geloof ik dus echt niet. Wie vindt het nu leuk als zijn partner van geslacht verandert? Na jarenlang samenzijn. Ja, er wel over gepraat. Op vrije dagen ook al uitgeprobeerd. En die vrouw is dan gelukkig? Ammehoela. Ze hielden van elkaar en doen dat ongetwijfeld nog. Maar mevrouw zal toch ook haar eigen gedachten en gevoelens hebben? Wat als die man in een grote fabriek gewerkt zou hebben en tijdens het schaftuur als vrouw naar binnen zou zijn geschreden? Ik heb zo mijn vermoedens.

Deel twee is de verschijning van René van der Gijp als Renate, inclusief jurkje en blonde pruik. Als grap in het veelbekeken VI. Zijn collega’s Genée en Derksen zagen het als een geweldige grap. Tranen van het lachen. Het zag er grappig uit. Er werd niets verkeerds gezegd of gedaan. Van der Gijp zelf zat er wat stilletjes bij. Dat was nog het meest grappige. Maar het was een grap. Gewoon een grap. Geen sterke. Een verkleedpartijtje dat scherpte miste. De uitwerking was wel heftig. Zowat half Nederland was boos. En dat was het toppunt van de grappigheid. Gaat een van der Gijp met een pruik op in beeld zitten, die Belgische journalist nadoen en genderperfect Nederland staat in brand. Om je te bescheuren. De bazen van RTL, die ons overgieten met bakken blubberprogramma’s vonden het niet goed. Hahaha.

Laten we eens gewoon gaan doen en ieder het zijne gunnen. Een jurkje en een pruik. Kom op, zeg, Nederland. Met je tolerantie.

Freddy Klooté

|Doorsturen

Lily Klooté-Spinoit

2018-02-06 18:48:29

Knalgoed Fred ! Té gek ! 

Chantal

2018-02-07 13:58:11

ik voel me geroepen om te reageren op uw artikel. En eigenlijk alleen op het stukje waarin u zegt niet te geloven dat de betreffende echtgenoot gelukkig is met het besluit. U neemt hier een nogal starre stelling in, waarbij u desbetreffende vrouw er van beticht te liegen over haar gevoelens. Dat is nogal wat. Het staat u vrij een mening te hebben en het kan best zijn dat u zich iets niet voor kunt stellen, maar dat vraagt om een hele andere woordkeuze. Maar om u te helpen het zich voor te stellen bedenk u het volgende; u bent al jaren getrouwd met de liefde van uw leven en houdt zielsveel van deze persoon. Maar ondanks uw liefde en uw inspanningen moet u elke dag opnieuw getuige zijn van de misère, het ongeluk, de pijn waarmee uw lief leeft. En dan is daar een oplossing, heftig dat zeker. Maar na al die jaren ziet u voor het eerst dat uw lief gelukkig is.....kunt u zich niet voorstellen hoe gelukkig dat iemand maakt? Dan kan ik me niet voorstellen dat u ooit echte liefde voor iemand heeft gekend. Maar ik ben het met u eens, ieder heeft recht op zijn eigen mening!

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties