Grave

Gemeenteraad Grave wijst onkostenvergoeding af

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - In de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 25 juni dienden de coalitiepartijen LPG en CDA een motie in waarin ze publiekelijk afstand doen van de, door het rijk mogelijk gemaakte, fiscale voordelen voor raadsleden en politieke ambtsdragers. Een van de voordelen betreft een mogelijke extra raadsvergoeding voor de dertiende maand.

In tegenstelling tot andere gemeentes, waaronder de gemeente Boxmeer, laat de gemeenteraad van Grave weten geen behoefte te hebben aan onkostenvergoedingen met betrekking tot vervoer en telecom. Daarnaast moet de gemeente Grave ook dit jaar weer bezuinigen. "Het gemeenschappelijke standpunt van de LPG en het CDA is dat dit niet alleen consequenties heeft voor de burgers, maar ook de raadsleden dienen hier een bijdrage aan te leveren."
Het schrappen van de dertiende maand voor de raadsleden scheelt in totaal naar verwachting tussen de 10.000 en 15.000 euro. "Hoewel er in het verleden nog niet eerder, voor zover bekend, gebruik is gemaakt van een eventuele onkostenvergoeding is niet alleen de bezuiniging, maar ook het signaal belangrijk", stellen de LPG en het CDA.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties