Grave

Gemeenteraad Grave stemt in met starterslening

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - De gemeenteraad van Grave stemde dinsdag 7 juli in met de starterslening.

De starterslening, bedoeld voor starters op de woningmarkt die een extra bijdrage kunnen gebruiken voor de aankoop van hun eerste woning, kon rekenen op de steun van alle fracties in de gemeenteraad, op Keerpunt 2010 na. De laatstgenoemde partij acht het niet wenselijk dat de gemeente fungeert als een soort bank. Alle andere partijen zien de starterslening als een ondersteuning richting starters die, in de nabije toekomst, aankopen van nog te bouwen of reeds gebouwde woningen hiermee mede kunnen financieren.

Al sinds 2018 vraagt de gemeenteraad naar het mogelijk maken van een starterslening. Tijdens de raadsvergadering van 11 december 2018 werd al gesproken over de intentie hiertoe. Het toenmalige college, met daarin oud CDA-wethouder Ben Peters, liet toen al weten hiermee bezig te zijn. Nu, anderhalf jaar later, heeft het college nagenoeg de volle steun gekregen voor het uitrollen van de starterslening.
Vrijwel direct kunnen starters gebruikmaken van de lening. Zo kan er tot een maximumbedrag van 25.000 euro extra bij de gemeente geleend worden. En net op tijd, aldus de raad. Er staan immers grote bouwprojecten in de planning, zoals Hof van Esteren, Waterlinie Grave, Vetwei fase 2 in Velp en het oude Maaszicht in de binnenstad. In de nabije toekomst wordt daarnaast gekeken naar woningbouw op het Sprankelterrein en het GVV-sportpark. Op deze locaties vindt op dit moment de eerste verkenning plaats.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties