Grave

Gemeenten Grave, Cuijk en Mill & Sint Hubert zoeken Junior Cyber Agents

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, zo ondervinden ook de gemeenten Grave, Cuijk en Mill en Sint Hubert. Daarom zijn zij op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken.

Onlangs hebben de drie gemeenten zich aangesloten bij het online platform Hackshield. Ze zijn van start gegaan met het opleiden van Junior Cyber Agents. De teller voor Cuijk staat op dit moment op 128 Cyber Agents die deelnemen, de gemeente Grave telt er 29 en de gemeente Mill en Sint Hubert heeft al 46 Cyber Agents in opleiding.

Word ook Cyber Agent
"Wil jij alles leren over hacken, datalekken en veilig internetten? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Via HackShield word jij een Cyber Agent die online gevaar kan herkennen en voorkomen. Daardoor kun je ook je omgeving leren hoe ze online veilig kunnen blijven en als Cyber Agent de gemeente beschermen. Samen zorgen we voor een veilige online wereld."

Huldiging
De beste Cyber Agents, per gemeente, worden eind april gehuldigd. "Hoe en waar we dat doen is afhankelijk van de corona maatregelen die op dat moment gelden. Eén ding is zeker, de burgemeester en de politie van jouw gemeente zijn daarbij."

Kom in actie!
"Help jij ons om de gemeente te beschermen? Speel nu mee en word Cyber Agent van de gemeente Grave, Cuijk of Mill en Sint Hubert! Je kunt HackShield online spelen op www.joinhackshield.nl of download de app voor smartphone en tablet.

Kijk voor meer informatie op de Hackshieldpagina van jouw gemeente:
www.joinhackshield.nl/gemeente/mill-en-sint-hubert 
www.joinhackshield.nl/gemeente/grave 

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties