Grave

Gemeenten en waterschap werken aan klimaatbestendiger Land van Cuijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LAND VAN CUIJK - De gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en St. Hubert en St. Anthonis werken samen met waterschap Aa en Maas om het Land van Cuijk klimaatbestendiger te maken. Woensdag 2 oktober hebben de bestuurders het startsein gegeven voor de derde samenwerkingsperiode. Doel is (en blijft) om in de toekomst beter opgewassen te zijn tegen wateroverlast, droogte en hitte.

Vanuit het klimaatprogramma worden tuinen samen met bewoners groener ingericht, wordt ingezet op klimaatbestendige bedrijventerreinen, worden klimaatkansen voor de agrarische sector benut en schoolpleinen groenblauw gemaakt. Alles is er op gericht om het Land van Cuijk zo klimaatproof mogelijk te maken.

Iedereen kan iets doen om het Land van Cuijk klimaatbestendiger te maken. Denk aan meer groen rondom de woning, zodat water beter weg kan lopen in de grond en de hitte minder lang blijft hangen. Of regenwater opvangen in een regenton en dit water gebruiken in de tuin. Er is heel veel mogelijk om bij te dragen aan een klimaatbestendiger Land van Cuijk. Kijk voor meer informatie op www.landvancuijk.nl/klimaat

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties