Grave

'Gemeente Land van Cuijk is een feit'

Young Talent Group onder vuur na stickeractie

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LAND VAN CUIJK - De Young Talent Group (YTG) ligt onder vuur van de gemeenten Grave, Mill & Sint Hubert en Cuijk na een ludiek bedoelde stickeractie. Leden van YTG plakten zondag op alle 300 plaatsnaamborden in het Land van Cuijk een sticker met de tekst 'gem. Land van Cuijk'. De drie gemeenten waren 'not amused' en sommeerden de jongeren de stickers binnen drie uur te verwijderen op last van een dwangsom van 300 euro per bord.

Met hun 'statement' wilde de jongerengroepering "inwoners van deze regio aanzetten om zich uit te spreken of op z'n minst na te denken over de voordelen van een samengaan van de gemeenten in het Land van Cuijk." De YTG is ervan overtuigd dat een bundeling van krachten van de vijf gemeeenten het beste is voor de regio. "Als je aantrekkelijk wilt zijn voor bedrijven en jongeren, dan moet je daar sterker op inzetten, dat betekent dat je die belangen niet moet versnipperen door in elke gemeente een ander beleid of vooral een ander belang te voeren" stelt voorzitter Michelle Peters van de YTG.

In een reactie laat de YTG weten dat zij van plan waren om de stickers na de verkiezingen te verwijderen. Dat gebeurt nu waarschijnlijk eerder. "We willen zeker niet dat er zaken vernield worden of dat de gemeenten door ons met extra kosten opgezadeld worden. Uiterlijk komend weekend worden de stickers verwijderd."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties