Grave

Gemeente Grave praat verder over snelfietsverbindingen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Het Graafse college van B en W heeft in een recente reactie richting de raad aangegeven dat er samen met diverse gemeenten en provincies weer verder gesproken wordt over de realisatie van snelfietsverbindingen. Grave wenst op de bestaande en toekomstige snelfietsverbinding aan te sluiten. Eerder voerde Grave al gesprekken over de aansluiting op de snelfietsverbinding, maar deze gesprekken vielen stil. Nu dat de gesprekken weer opnieuw zijn opgestart hoopt Grave dat ook zij wordt meegenomen in de realisatie van de snelfietsverbindingen.

Het college en de raad willen aansluiten bij de snelfietsverbindingen, omdat deze het gebruik van de fiets verder stimuleren en Grave daarmee ook beter bereikbaar wordt. Het sluit ook aan bij een ingediend burgerinitiatief om de binnenstad autoluw te maken. Dit burgerinitatief wordt in december in de raad behandeld.

De keuze om de auto te laten staan en de fiets te pakken komt steeds vaker voor. Elektrische fietsen bieden alternatieven voor snel vervoer. Maar mensen gaan ook sneller met de fiets naar het werk of naar de supermarkt. Het aanleggen van snelfietsverbindingen biedt een oplossing om fietsers sneller te verplaatsen tussen dorpen en steden. In een reactie vanuit de CDA-fractie wordt aangegeven dat er ook gekeken moet worden naar de plaatsing van huurfietsen of OV-fietsen in Grave. Gedacht kan worden aan de bushalte in Grave. Dit zodat bijvoorbeeld dagjestoeristen hiervan gebruik kunnen maken om de historische binnenstad en omliggende dorpen te ontdekken.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties