Grave

Geeft u als donor ook de kans weg op een waardig afscheid?

Door Irene Peeters van Annora Uitvaartverzorging BV

Dat is een vraag die veel mensen hebben. Zeker nu er iets wezenlijks gaat veranderen in Nederland! Door de nieuwe donorwet worden we namelijk vanaf de zomer in 2020 allemaal donor, tenzij we uitdrukkelijk aangeven dat we dat niet willen. Dat is een enorme omwenteling, zeker als u nu nog niet geregistreerd staat als donor. Het dwingt ons een bewuste keuze te maken en na te denken over iets, waarover velen niet vaak nadenken; het einde van ons leven.

Marsha Laijan RU en Irene Peeters RU.

We worden daarbij geconfronteerd met onze diepste gedachten waarom we tot nu toe geen donor waren of juist wel. Overtuiging, principes, verantwoordelijkheid, angst, religie, desinteresse; er kan zoveel meespelen bij deze keuze. We worden gedwongen een weloverwogen keuze te maken, want geen reactie wordt gezien als 'geen bezwaar', waarna men door de nieuwe wet straks dus automatisch wordt geregistreerd als donor.

Een mooi afscheid ondanks donoroperatie
Natuurlijk hebben wij in de afgelopen jaren ook diverse uitvaarten verzorgd van mensen, die er voor hadden gekozen om donor te zijn. Veel mensen denken dat er geen mooi afscheid mogelijk is na een donoroperatie. Niets is echter minder waar!
U kunt ook dan meehelpen bij de verzorging van uw overleden dierbare. In dat geval bereiden we u goed voor op dat wat u kunt verwachten. Over het algemeen blijft de vertrouwde aanblik zoveel mogelijk behouden. Daardoor kunt u dus nog gewoon afscheid nemen van uw overleden dierbare; thuis of in een uitvaartcentrum. De keuze om al dan niet te fungeren als donor is aan eenieder vrij. In ieder geval staat deze keuze nooit een respectvolle opbaring of persoonlijk afscheid in de weg. Onze uitvaartverzorger vertelt u hier graag meer over en beantwoordt al uw mogelijke vragen.

Annora uitvaartverzorging
Oliestraat 4 / 5361 GN Grave / www.annorauitvaartverzorging.nl 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties