Gassel

Dirk van Spijk debuteerde op z’n vijftiende in het eerste van VV Gassel

'We hebben enorm trouwe supporters'

Door Freddy Klooté

GASSEL - Dirk van Spijk (20) is na zijn geboorte in het CWZ in Nijmegen weer snel naar Gassel gegaan. Zijn dorp. Waar ook zijn basisschool stond. Na het Merletcollege ging hij naar het Technovium in Nijmegen. “Ik zit in het derde jaar Civiele techniek. Dus dat wordt later iets met grond-, weg- of waterbouw. Ik denk dat ik meteen na deze school ga werken. Ik kan dan met mijn diploma bijvoorbeeld iets doen als het gereedmaken van grond voor woningbouw. Sinds mijn vijfde ben ik aan het voetballen. Bij VV Gassel natuurlijk. Ons pap heeft ook in Gassel gevoetbald. Ja zeker, ook in het eerste. Mijn middelste zus voetbalt ook. In Beers bij HBV. Een echte voetbalfamilie dus”. (foto: Matt Gerrits)

“Bij de mini-F'jes ben ik begonnen en vervolgens heb ik alle ploegen gehad. F, E en C. Toen moest ik een leeftijdsgroep overslaan, want de B-tjes waren er toen niet meer in Gassel. Van C naar A was best een grote stap, maar ik speelde wel vaker mee, als er eens een speler ontbrak. Samen met Sjors Cuppen en Cas van Houtum zijn we er toch nog vaste waarden geworden”.

Dirk begint wat stilletjes aan het interview, maar eenmaal over voetbal gesproken raakt hij op dreef. Net zoals dat destijds met de A’s ging: “Na twee jaar in de A’s, ik was pas vijftien, debuteerde ik in het eerste van VV Gassel. We speelden toen in de vijfde klasse. Daarna speelde ik er twee jaar in de vierde klasse. Het laatste seizoen is door corona gestopt. We deden het best goed in de vierde klasse. Het was niet gek”.

Seizoen ‘20/’21
“Ook komend seizoen spelen we in de vierde klasse. We hebben met trainer Dennis Koenders een fanatieke coach. Waar we vroeger nogal eens de lange bal speelden, is er nu meer aandacht voor het echte voetbal. Opbouwen van achteruit. We trainen ook meer op het meer voetballend en tactisch spelen. Bij VV Gassel spelen we volgend seizoen zonder een B- of een A-team. De andere teams zijn nog wel te bemannen. Verder hebben we nog vier seniorenelftallen. De aanwas moet voornamelijk uit het tweede komen, dat samen met ons de selectie vormt, maar wel apart traint. Eén speler uit de C heeft wat oefenwedstrijden in het eerste meegespeeld. Voor de rest hebben we hetzelfde team als verleden jaar. Pieter van Bommel is gelukkig weer van een blessure teruggekeerd.

Dus terug met een vertrouwd team in een klasse met SES, Festilent, Achilles Reek. En wat teams uit de regio Oss. We hebben al wat oefenwedstrijden achter de rug. De eerste was tegen Oosterhout bij Nijmegen. Ook vierde klasse. We verloren met 6-2.”. Dirk kijkt alsof hij die wedstrijd snel wil vergeten: “Het was de eerste wedstrijd. De eerste helft was slecht, de tweede ging al beter. De volgende wedstrijd was tegen onze nieuwe buren. EGS’20. Met 2-1 verloren. Zij maakten de winnende goal in de laatste minuut. Dat was dan wel even een domper. We hebben niet slecht gevoetbald, dachten dat we mooi gelijk zouden spelen en dan in de 89ste minuut de fout in gaan. De trainer was best tevreden. We hadden hard gewerkt, redelijk gevoetbald zoals hij dat wilde zien. Ook hij baalde natuurlijk van die late goal. EGS’20 was bijna op volle sterkte en nog vielen ze me tegen”, vindt Dirk.

Door alle coronaperikelen is het voor volgend jaar een onzekere situatie. Maar we gaan er van uit dat er gewoon gespeeld gaat worden. Dirk: “Mijn streven is altijd om bovenin te eindigen. En ik hoop dan ook dat we bovenin kunnen spelen. Ik ken wel veel clubs uit de regio, maar de nieuwe zijn voor mij nog een verrassing. SES? Winnen. Juliana Mill? Winnen. Festilent? Winnen, al zijn die wel sterk. Wij zijn wel echte knokkers en nu met wat meer tactiek erin kunnen we het veel clubs best moeilijk maken. Maar ik ga nog geen prognose maken”, lacht Dirk.

In Gassel is een goede sfeer. Dirk: “Ik ben 20 en kan ook goed overweg met iemand van 35. Oja, ik wil onze trouwe supporters niet vergeten. Zij zijn er altijd voor ons. Net als onze vrijwilligers. De kleedkamers zijn altijd schoon, de maandagochtendploeg zorgt ervoor dat ons hele complex er pico bello bijligt. Harrie Willems noem ik als voorbeeld. Hij staat elke thuiswedstrijd aan de kassa, gaat mee naar de uitwedstrijden, zorgt voor de ballen en de bidons en voor de sleutel van de kleedkamer. Harrie is voor ons onmisbaar.
En wat dacht je van onze gezonde kantine? Daarin is VV Gassel een voorbeeld voor de gehele regio”, zegt Dirk van Spijk, met veel trots.


Selectie VV Gassel
Kevin Arts
Joris van Bommel
Pieter van Bommel
Paul Cornelissen
Sjors Cuppen
Cas van Houtum
Hans van Houtum
Rens Janssen
Rik van de Loop
Niels Paters
Joris van Raaij
Cas van Spijk
Dirk van Spijk
Guido Sprengers
Roel Striks
Ramon van der Venne
Jorn Vogelaars
Dirk Vollenberg
Julian Weijland
Don van de Wiel
Ted Wolfs

Hoofdtrainer:
Dennis Koenders

Assistent-trainer:
Armand Toenders

Keeperstrainer:
Geert van Os

Leiders:
Marinho de Kleijn
Noud Strik

Assistent-scheidsrechters:
Henk Barten
Jos Driessen|
Tom van Raaij

Hoofdsponsor:
Logistica España, Inter Iberica

Opgericht: 15 juni 1946
Clubkleuren: oranje-wit
Ledenaantal: 280

Sportpark De Oude Kamp
Ten Holtweg 10 Gassel
0486-471703

www.vvgassel.nl 

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties