Gassel

VV Gassel neemt respectvol afscheid van clubman Tiny Lucassen

'Waarin een klein dorp groot kan zijn'

Door Freddy Klooté

GASSEL - Voorzitter Eric van Boekel van VV Gassel kreeg de ochtend van zaterdag 16 februari de schrik van zijn leven: “Ik werd gebeld door de familie van Tiny Lucassen. Tiny was die ochtend plotseling overleden. Ik wist niet wat ik hoorde. Gelukkig kon ik met de familie toch enkele afspraken maken en vragen wat wij voor hun konden betekenen. Ze waren blij met die steun en wij hebben een waardig afscheid georganiseerd voor de man die al veertig jaar intensief bij VV Gassel betrokken was. Eerst als beheerder van de Toto. Daarna zorgde hij, en deed dat nog steeds, voor de belijning van de velden. Dat was zijn vaste vrijdagwerk. Op zondag opende hij de kleedkamers voor de scheidsrechters en de spelers. In de pauze zorgde hij dat een versterkende kop thee aanwezig was. Hij verzorgde ook de materialen voor het eerste elftal. De club was tot aan zijn plotse overlijden niet alleen zijn grote hobby, maar ook zijn passie.”

Donderdagavond konden de leden in een ruime kamer van het clubhuis persoonlijk afscheid van Tiny nemen. De uitvaartonderneming verleende alle medewerking. Eric: “Ruim 160 mensen kwamen naar dit afscheid. De kamer was netjes opgemaakt met een foto op de kist en bloemen daaromheen. Een voor een defileerden de leden langs de kist en bleven in de kantine nog napraten. Met koffie en cake. Het was duidelijk. De onverwachte dood van 'hun' Tiny had er flink ingehakt. Om 19.30 uur vormde zich vanaf de deur van het clubhuis tot de uitgang van ons sportpark een erehaag. Onder luid applaus maakte Tiny zijn laatste gang over 'zijn' Oude Kamp.”
De volgende dag was de crematieplechtigheid in Beuningen. Op het herinneringskaartje stonden de gedachten van zijn familie.
“Een man die de eenvoud koesterde en die dicht bij zichzelf bleef. Hij was graag onder de mensen, met de familie, bij de voetbalclub of het biljarten. Hij genoot er van en iedereen kon op hem rekenen. Als tonprater, bij de carnaval, had hij de lachers op de hand. Humor was deel van wie Tiny was. Het dagelijks leven, samen met broer Wim, ging zijn gewone gang, totdat Tiny plotseling het aardse verliet om het hemelse voor altijd te vinden. Hij is nu thuis bij alle engelen. Hij blijft onze engel, de engel van ons hart.”

Vrijwilliger in hart en nieren
Voorzitter Eric van Boekel in zijn afscheidswoorden: “Tiny Lucassen en VV Gassel. Twee begrippen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Zodra je het in de regio hebt over VV Gassel volgde al snel de naam van Tiny Lucassen. En zo gek was dat niet. Tiny was een vrijwilliger in hart en nieren voor onze club. Altijd stond hij voor ons klaar en de waardering vanuit alle leden naar Tiny was enorm. Dat blijkt ook wel uit het feit dat hij in 2015 is benoemd tot erelid van voetbalvereniging Gassel. Een onderscheiding die Tiny met veel trots in ontvangst heeft genomen.”
Eric haalde ook wat persoonlijke herinneringen aan: “Iedere zondag als Tiny en ik elkaar op het voetbalveld tegenkwamen ontspon zich hetzelfde gesprek. Tiny was er dan altijd al. Ik zei dan: 'Goedemorgen meneer Lucassen, is alles in orde?' Waarop Tiny altijd de legendarische woorden sprak: 'We mogen niet klagen.' Waarop we elkaar aankeken en dan samen besloten om dat dan ook maar niet te doen. Na de wedstrijden van de lagere seniorenelftallen ging Tiny samen met zijn maatje Harrie Willems de materialen klaarzetten voor de wedstrijd van Gassel I. Tussendoor een broodje kroket halen bij Jan om vervolgens te gaan genieten en enthousiast mee te leven met de wedstrijd. Na de wedstrijd zorgden Tiny en Harrie er voor dat de materialen weer netjes werden opgeruimd. Daarna nog snel iets drinken en dan, afhankelijk van het resultaat, liep Tiny tevreden of heel tevreden naar huis. Tiny, met het wegvallen van jou als persoon en vrijwilliger binnen onze club is er echt een leegte ontstaan. We zullen je allemaal ontzettend gaan missen. Namens alle leden van VV Gassel wil ik jou hartelijk danken voor alles wat je voor onze club hebt gedaan. Ik wil de familie veel sterkte wensen met het verwerken van jouw verlies.”

Tiny Lucassen werd 68 jaar. Hij was nooit getrouwd. Was mantelzorger voor zijn broer Wim. Alle elftallen van VV Gassel namen in hun wedstrijd het afgelopen weekend een minuut stilte in acht en droegen rouwbanden.

(foto's: Arie Derks)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties