Gassel

Voor vierde keer clinic jeugdtrainers bij VV Gassel

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GASSEL - Net als voorgaande winters konden de Gasselse jeugdteams plezierig doorvoetballen in de gymzaal van het dorp. Behalve dat een periode zaalvoetballen erg leuk is, zorgt het ook voor een goede impuls van de motoriek en balcontrole. Het was echter zeker niet de enige voetbalactiviteit bij de club deze winter. Zo volgden de jeugdtrainers op 12 januari een nieuwe clinic.

De clinic werd al voor de vierde keer gegeven, opnieuw in samenwerking met de zeer ervaren trainers van voetbalschool Uden. Het onderwerp deze keer was het analyseren van een wedstrijd en vanuit die analyse trainen naar het volgende duel. Hoe doe je dat precies? Het werd door de voetbalschool op uitstekend uitgelegd.

Wedstrijdanalyse
Buiten startte daarna speciaal hiervoor een oefenwedstrijd tussen Gassel JO15 en hun leeftijdgenoten van DWSH JO15 uit Sint Hubert. Er werden koppels van twee trainers samengesteld en ieder duo ging met een speciale opdracht de wedstrijd analyseren. De opdrachten waren divers: analyse van het team, verdediging, middenveld of aanval of juist op spelersniveau. Hetgeen dat in theorie was geleerd kon meteen in de praktijk worden toegepast.
Na de wedstrijd gaf ieder koppel een korte presentatie van de analyse die zij hadden gemaakt. Iedere analyse werd afgesloten met een toelichting van de oefenstof die zij voor de eerstkomende training hadden geselecteerd. VV Gassel beschikt over een grote database aan oefenstof voor iedere leeftijdscategorie, waardoor er voor ieder team een veelvoud aan trainingen van het juiste niveau beschikbaar is. Trainers leren van de ervaren voetbaltrainers van de voetbalschool, maar ze leren op deze manier ook veel van elkaar. 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties