Gassel

Viersprong Gassel ontvangt 15 mille van Oranjefonds voor nieuwe keuken

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GASSEL - Gemeenschapshuis De Viersprong in Gassel krijgt een bijdrage van 15.000 euro van het Oranje Fonds voor het realiseren van een keuken.

"Met het realiseren van een keuken (in de Voorkamer) zal er een aantal nieuwe kansen komen voor uitbreiding van de functie van het gebouw en daarmee nieuwe huurders", licht Cecile Martens toe namens de Stichting Gemeenschapshuis Gassel (SGG). "Maandelijks ontmoeten 30 tot 40 mensen elkaar bij het Eetpunt (foto). Met de aanwezigheid van een keuken, kan er ook samen gekookt worden. Eigen initiatieven om met een klein groepje samen te koken en te eten behoren ook tot de mogelijkheden. De realisering is in volle gang, zoals iedereen wel gezien heeft."

Als alles volgens plan verloopt wordt de keuken na de zomervakantie in gebruik genomen. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt onder meer gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties