Gassel

Veel info uit vroegere gemeente Gassel op website Allevooroudersuit.nl

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GASSEL - Sinds ruim een jaar bestaat de website www.allevooroudersuit.nl. Daarin worden alle personen die geboren of getrouwd zijn in een bepaalde gemeente in kaart gebracht. Sinds 1 mei van dit jaar is op de website ook informatie uit de vroegere gemeente Gassel te vinden.

"Het bijzondere van de inhoud van mijn website is dat ik aan de hand van alle losse persoonsgegevens complete gezinnen heb samengesteld", legt samensteller Reinhart Derkse uit. "Hierdoor zie je in één oogopslag alle kinderen vermeld van een ouderpaar, wanneer en waar deze geboren, getrouwd en overleden zijn. Bovendien wordt ook bij de ouders vermeld van wie zij de zoon of dochter zijn, wanneer en waar zij geboren, getrouwd en overleden zijn en welk beroep zij uitoefenden."

De gemeente Gassel bestond van oudsher tot 1 augustus 1942. Vanaf die datum ging zij op in de gemeente Beers. De gemeente telde rond 1840 ongeveer 570 inwoners en bestond onder andere uit de volgende dorpen en buurtschappen: Gassel (dorp), Nieuw-Gassel, Tongelaar, Kerkenhoek en Heihoek.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties