Gassel

Spannende Nacht van de Nacht-wandeling in Gasselse bossen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GASSEL - De gidsen van IVN Cuijk gaan de avond van zaterdag 26 oktober met je wandelen in Gassel. De tocht gaat gedeeltelijk door de donkere bossen, maar ook een stukje langs de dichtbij gelegen Maas. Het wordt een spannende wandeling waarbij alle zintuigen alert zijn. In het donker luisteren we scherper, ruiken we beter, proberen je ogen zoveel mogelijk te zien. Daarom bljift de zaklantaarn thuis. Wie weet, misschien kunnen we wel genieten van een prachtige sterrenhemel. IVN De Groene Overlaat vraagt 2 euro voor de wandeling, dit is inclusief een kop koffie/thee na afloop. Het vertrek is zaterdagavond om 19 uur bij de Gasselse Molen aan de Hoeve 23. Rond 21 uur keert de groep hier weer terug.

Waarom wandelen in het donker? Ons land is 's nachts een van de meest verlichte landen ter wereld. Afgelopen honderd jaar werd Nederland in de nacht maar liefst 125 keer lichter. Tijdens de jaarlijkse nacht van de nacht, als de klok weer teruggaat naar de wintertijd, wordt in heel Nederland aandacht gevraagd voor deze lichtvervuiling. Meer weten? Stuur een mailtje naar natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl

Nacht van de Nacht
Dit jaar organiseren de provinciale natuur- en milieufederaties voor de vijftiende keer de Nacht van de Nacht. Met deze campagne wordt in heel Nederland aandacht gevraagd voor het klimaat en energiebesparing op licht, met als doel de hoeveelheid lichtvervuiling in Nederland te verminderen.
Die kost niet alleen veel geld en energie, maar verstoort ook het bioritme van dieren en planten.
Meer informatie over de Nacht van de Nacht op www.nachtvandenacht.nl

 

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties