Gassel

VV Gassel zorgt voor keuze in voetbalaanbod in regio

‘Sommige kinderen zijn meer op hun plek bij een kleine club’

Door VV Gassel

GASSEL - Het is twee maanden geleden, het is dinsdag aan het begin van de avond. Kleine groepjes kinderen fietsen richting de voetbalvelden. Oranje trainingsjassen kleuren de straat op weg naar de velden. Je hoort ze lachen, ze maken geintjes en hebben vooral heel veel zin om weer lekker met elkaar te gaan voetballen. De trainers zetten de materialen gereed voor wat leuke nieuwe oefeningen. Samen voetballen, op een plek waar je elkaar kent en je lekker jezelf kunt zijn, dat is voor deze kinderen een heerlijke uitlaatklep. Die kleinschaligheid en vertrouwdheid, dat is kenmerkend voor voetbal in Gassel.

Waar Grave zich opmaakt voor een grote fusie tussen de voetbalclubs Estria, GVV’57 en SCV’58, kiest VV Gassel bewust voor kleinschaligheid. Geert Linders, coördinator jeugdtraining bij VV Gassel: “VV Gassel stond, en staat nog steeds open voor samenwerking met collega-clubs, alleen niet als dat inhoudt dat er maar op één locatie buiten Gassel wordt gevoetbald. Sporten in het dorp is niet alleen in het belang van de leefbaarheid in Gassel, maar het biedt ook jeugdvoetballers in de regio keus. Jongens en meiden van alle leeftijden zijn hier welkom. Wij beginnen al vanaf 4 jaar. Voetballen bij een grote club is niet voor iedereen even fijn. Hier ken je elkaar, en weten we elkaar snel te vinden als er wat is. De teams zijn niet groot, waardoor er veel individuele aandacht is. Ook zorgt dat ervoor dat je in wedstrijden nooit lang als reserve aan de kant staat. Ook als je niet uit Gassel komt, is het al snel vertrouwd. We hebben al veel meiden die uit Grave komen en bewust voor het damesvoetbal in Gassel kiezen."

Kwaliteit
Met de kwaliteit van het aanbod zit het wel goed. Geert vervolgt: "De club is financieel gezond en we vinden het belangrijk om te investeren in de professionalisering van de jeugdtrainers. Met regelmaat verzorgen we clinics voor onze jeugdtrainers. En dat zie je tijdens de trainingen en de wedstrijden terug. Lekker afwisselend spel, waarbij plezier en een gezonde dosis prestatie hand in hand gaan. Verschillende jeugdteams spelen hun wedstrijden inmiddels al in een hogere klasse. Ook hebben we een mooie kantine, waarbij we extra aandacht hebben voor gezonde producten. We zijn trots op ons keurmerk “Gezonde kantine”. Zo delen we altijd na een jeugdwedstrijd gratis stukjes appel uit met wat drinken. Ook gaat de frituur dan nog niet aan en de tap blijft gesloten. Dat vinden we dan nog niet gepast."

'Plezier in het spel én elkaar'
"Maar het begint natuurlijk met plezier in het spel én met elkaar hebben", vervolgt Geert. "Zo organiseren we jaarlijks speciale jeugddagen, waar alle jeugdspelers aan meedoen. Iedereen kijkt daar altijd erg naar uit. Het is een soort sportdag, maar dan met allerlei voetbalspellen. Afgelopen jaar hadden we ook een soort stormbaan als afsluiting. Dat was fantastisch. Ook hebben we jaarlijks een jeugdkamp. Een groep enthousiaste vrijwilligers organiseert dat en bedenkt steeds weer wat nieuws. We doen dat op en rond ons eigen terrein, zodat de jonge jeugd zich er ook vertrouwd bij voelt. Natuurlijk komt Sinterklaas op bezoek en zo zijn er nog meer leuke activiteiten door het jaar heen."

Vrijblijvend meedoen?
Benieuwd of VV Gassel ook bij jouw kind past? Trainingen en wedstrijden liggen nu natuurlijk even stil. Kom wanneer het weer kan een keer kijken of laat je kind vrijblijvend meedoen met een training. Stuur een mailtje naar jeugd@vvgassel.nl. Nieuwe leden die zich voor 1 juni aanmelden ontvangen een interessante korting. Meer informatie: www.vvgassel.nl

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties