Gassel

Recordopkomst bij jaarlijkse trainingsdag VV Gassel

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GASSEL - Zondag stond de jaarlijkse trainingsdag van VV Gassel op het programma. Normaal gesproken gaat dan voor de selectiespelers en -speelsters voor het eerst de trainingsbal aan het rollen. Dit keer hadden de meeste aanwezigen echter al een aantal trainingen achter de rug, omdat vanwege de maandenlange verplichte coronastop de voorbereidingsperiode er dit seizoen wat anders uitziet dan gebruikelijk. Ondanks het erg warme weer was er sprake van een recordopkomst op de trainingsdag.

Naast de ongeveer 30 spelers van de selectie, waren ook Gassel 3 en Gassel 4 met zo'n 20 aanwezigen prima vertegenwoordigd. De trainers van Gassel VR1 en VR2 konden respectievelijk 16 en 12 speelsters verwelkomen, onder wie ook een aantal nieuwe aanwinsten.

Rond de klok van half tien startte het eerste vrouwenelftal onder leiding van Tom Vrencken als eerste met de training. Na de warming-up stond een oefening passen en trappen op het programma waarbij ook de twee keepsters onder vuur werden genomen. Uiteraard ontbraken in deze fase van het seizoen ook de sprintoefeningen niet. Tijdens het partijspel ging het er lekker fanatiek aan toe en werden er tal van prima combinaties op de mat gelegd. Af en toe legde Vrencken het spel stil voor aanwijzingen en korte analyses.

Intussen was in een andere hoek van het trainingsveld Gassel VR2 bezig met de eerste training van het seizoen 2020-2021. Na een kort welkomstwoordje van trainer Ronny van Gemert werd gestart met wat loopwerk. Daarna werd de bal erbij gepakt voor enkele trapoefeningen en ter afsluiting speelden de vrouwen nog een onderlinge partij. Rond de klok van tien uur betraden ook de spelers van de selectie het veld. Hoofdtrainer Dennis Koenders, assistent-trainer Armand Toenders, keeperstrainer Geert van Oss en trainer van Gassel 2 Ryan Siroen waren zeer tevreden met het grote aantal selectiespelers dat present was. Vanwege het erg warme weer en de trainingsarbeid in de afgelopen weken besloot de technische staf om alleen een grote onderlinge wedstrijd te spelen van 3 x 22 minuten. Na het verdelen van de hesjes werd er onder leiding van scheidsrechter Willy de Kleijn fel gestreden om de spreekwoordelijke eer.

Op het hoofdveld van sportpark De Oude Kamp hadden spelers van Gassel 3 en 4 zich verzameld voor hun eerste balcontacten van het seizoen. Na het maken van twee teams en het klaarzetten van de goals werd er zo'n uur lang partijspel gespeeld. Net als de andere teams werden ook zij tijdens de drinkpauzes getrakteerd op stukken sinaasappel. Na afloop van de trainingen was het tijd voor een welverdiende lunch, verzorgd door het bestuur.

In tegenstelling tot voorgaande jaren werd er dit keer na de lunch niet meer getraind. De beide vrouwenteams vertrokken naar Cuijk voor het spel Crazy 88 als teambuildingsactiviteit en de spelers van de selectie, Gassel 3 en Gassel 4 namen een koele versnapering op het terras en bij de hangtafels voor de kantine. Al met al was het een zeer geslaagde trainingsdag.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties