Gassel

Organisatie druk met derde Highland Games Gassel

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GASSEL - In Gassel wordt op pinksterzondag 9 juni voor de derde keer de spectaculaire Highland Games gehouden. Het familie-evenement is in zijn korte bestaan al uitgegroeid tot een vaste waarde op de evenementenkalender van de gemeente Grave. De afgelopen twee edities waren een daverend succes, voornamelijk doordat het voor zowel jong als oud leuk is om deel te nemen.

De spellen zijn heel divers opgezet, zodat vrijwel iedereen kan meedoen. In teams van zes tot acht personen wordt vanaf 11 uur gestreden om de Marc Peters Wisseltrofee. Als je denkt dat alleen brute kracht nodig is om hoge ogen te gooien, dan heb je het mis. Behendigheid en techniek komen veel meer van pas, net als een goed stel hersenen. Maar laat duidelijk zijn dat gezelligheid boven alles gaat en sportiviteit staat hoog in het vaandel. Deelnemers mogen vanaf hun twaalfde meedoen met de Games in de grote arena. In de kids arena is er voor de kinderen tót 12 jaar van alles te beleven: van springkussens tot ballenbak, van schminken tot mini Highland Games.

De Highland Games vinden plaats op het terrein aan de Molenakker, met direct uitzicht op het mooie Gasselse bos. Mocht je nou toch niet willen of kunnen deelnemen, dan ben je meer dan welkom om het geheel te komen aanschouwen en de deelnemers aan te moedigen. Dat kan uitstekend vanaf het terras van de feesttent, alwaar een doedelzakspeelster, meerdere DJ’s én een live artiest voor de muzikale noot zorgen. Teams kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar hggassel@gmail.com. Boor het laatste nieuws kijk je op Facebook.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties