Gassel

NL Doet: Veel vrijwilligers actief bij Ut Turp in Gassel

Door Jan Schraven

GASSEL - Vrijdag 28 en zaterdag 29 mei stonden in het teken van NL Doet, de landelijke vrijwilligerswerkdagen. Ook de Dorpsservicewinkel en de Stichting Dorpsbelangen in Gassel deden hier weer aan mee. Met twee groepen vrijwilligers was het vrijdag een drukke en gezellige ‘bende’ bij Ut Turp en op het Julianaplein.

De Dorpsservicewinkel had een klus aangeboden op de site van NL Doet: het schoonmaken van de winkel, zowel aan de binnen- als de buitenzijde. Dorpsbelangen, vallend onder hetzelfde bestuur als de Stichting Dorpsservicewinkel, had zich aangemeld op de site met 'Onderhoud aan het Julianaplein'. Dit om het plein, het visitekaartje van het dorp, een keer goed schoon te vegen en te blazen. Omdat medio juni in opdracht van de gemeente machinaal het groen tussen de stenen en tegels uitgefreesd wordt, was het voldoende om alleen het terrasgedeelte en het gedeelte voor de ingang van de winkel schoon te maken. Omdat machinaal een aantal decimeters van de muren niet gedaan kunnen worden, zijn die decimeters eveneens schoongemaakt.

Voor het schoonmaakonderhoud van de winkel hadden 12 personen zich aangemeld en voor de klus op het Julianaplein 8 personen. Onder hen een nieuwe vrijwilligster, Thea Smits. Om 9 uur werd gestart met een kop koffie en werden de taken onderling verdeeld. Om half 11 stond de koffie klaar met een lekkernij van bakker Bongaards. Om 12 uur werd een grote pauze gehouden en zorgde diezelfde bakker Bongaards voor een heerlijke lunch en volgde een gezellig samenzijn tot 13 uur. Van cateraar Koken en Zo kreeg de groep heerlijk aspergesoep aangeboden. Vanaf 13 uur werd flink doorgewerkt tot alle werkzaamheden gereed waren en kon vastgesteld worden dat zowel het pand als het Julianaplein met de terrassen er weer netjes uitzagen.
Om 16 uur werd in de cafetaria/pizzeria een drankje genuttigd en om 16.30 uur werd eenieder door de uitbater van de cafetaria, Harun Ozcan, voorzien van een frietje met snack. De partners van de vrijwilligers waren eveneens aanwezig om de dag af te sluiten.

"Met dit mooi resultaat kunnen we zeggen: Op naar NL Doet 2022." Kijk voor meer foto’s op www.gasselcentraal.nl

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties