Gassel

Natuurwerkdag in Gassel op 2 november

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GASSEL - Samen buiten aan de slag? Dat kan zaterdag 2 november tijdens de landelijke Natuurwerkdag: de grootste vrijwilligersdag in het groen. Ook in Gassel staat een leuke en gezonde buitenactiviteit gepland. Kom samen werken aan het beheer van het bos, voor gereedschap wordt gezorgd. Aanmelden kan via www.natuurwerkdag.nl. 

In het jonge bos houden gemeente Grave samen en de werkgroep Gassels Bos gezamenlijk een activiteit voor de Natuurwerkdag. Vrijwilligers kunnen hier de handen uit de mouwen steken rondom de poelen in het bos door eenjarig opschot (jonge bomen) te verwijderen. Het doel is om de poelen aantrekkelijk te houden voor amfibieën, door betere bezonning en minder (boom)blad in het water. Hierdoor wordt ook de zichtbaarheid van de poelen vergroot voor recreanten.

Organisatie
De provinciale landschapsbeheerorganisaties organiseren in samenwerking met LandschappenNL de Natuurwerkdag voor de negentiende keer op ruim 560 locaties door heel Nederland. Al het werk dat deze dag door jong en oud verzet wordt, levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van de natuur. In Noord-Brabant wordt de dag door het Brabants Landschap georganiseerd.

Meer informatie en aanmelden
Geïnteresseerd om samen met buren, vrienden en/of familie buiten een (halve) dag aan de slag te gaan? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor informatie over de locatie in Gassel en meld je aan via de website of via de werkgroep Gassels Bos. De Natuurwerkdag in Gassel start om 9 uur op de parkeerplaats in de Heidestraat, tussen de witte molen Bergzicht en de manege. Na de werkzaamheden, die duren tot 13 uur, wordt er voor koffie en een broodje gezorgd.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties