Gassel

Joseph Stevens 25 jaar lid

Martien van de Lockant nieuwe gildekoning Gassel

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GASSEL - Afgelopen zaterdag was er het koningsschieten bij schuttersgilde St. Jan in Gassel, binnen het gilde beter bekend als de zomergildedag. Martien van de Lockant mocht zich laten kronen tot de nieuwe gildekoning.

Tijdens een feestelijke tocht door Gassel werd zaterdag eerst de regerend koning Geert Meijer thuis opgehaald. Ook de 25 jarige jubilaris, Joseph Stevens, werd thuis afgehaald om gezamenlijk naar de Gasselse kerk te trekken. Na de eucharistieviering werden de koning, jubilaris, pastoor en de wethouder van de gemeente Grave overvendeld. Aangekomen op het schietterrein aan de Molenakker kon er ingeschreven worden voor de verschillende schietonderdelen. Staand onder een parasol werd er geschoten op de verschillende houten vogels. Martien van de Lockant was uiteindelijk de gelukkige. Hij is de nieuwe koning. Bij de jeugd was het Lara van de Weem die de nieuwe koning werd. Bij het prijskoningsschieten was het Martien van Berkel die met de eer ging strijken. Na het afleggen van de eed van trouw werd door oud-koning Geert Meijer de koningsbreuk overgedragen aan Martien van de Lockant. De vendelgroet aan en een toost op de nieuwe koning voltooide de ceremonie.

Joseph Stevens vierde dit jaar zijn 25-jarig lidmaatschap van het Gasselse gilde. Vanaf de eerste dag loopt hij mee in gildekostuum en is hij actief binnen het gilde. Hiervoor werd hij in het zonnetje gezet en ontving hij van de nieuwe koning een herinneringsschildje.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties