Gassel

Jeugdtrainers VV Gassel investeren extra in ontwikkeling jeugd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GASSEL - 'De jeugd heeft de toekomst' is een slogan die bij voetbalvereniging Gassel zeker opgaat. De club vindt het belangrijk dat er voor de jeugd leuke activiteiten worden georganiseerd, maar ook dat de voetballers en voetbalsters zich op hun manier voetbaltechnisch kunnen ontwikkelen waarbij iedereen gelijk is. Vanuit dat oogpunt organiseerde jeugdcoördinator Geert Linders, in samenwerking met voetbalschool Uden, onlangs voor de derde maal een voetbalclinic voor jeugdtrainers.

Plaats van handeling was wederom het sportpark van VV Gassel. Circa 20 jeugdtrainers verzamelden zich in de kantine. Voetbalschool Uden gaf een toelichting over de oefenvormen en het plan van aanpak behorende bij de leeftijdsgroep aan wie de training werd gegeven. Bewust werd ditmaal gekozen voor het team JO-08. Dit betreft in de regel een leeftijdscategorie waarvan de concentratieboog wat korter is. De centrale vraag hierbij was: Hoe houden we deze groep actief bij de oefeningen en kunnen we ze verder helpen bij de ontwikkeling van zijn/haar voetbalkwaliteiten?

Door Voetbalschool Uden werd een training verzorgd aan de JO-08 van VV Gassel. De training was zo opgebouwd dat iedere speler op zijn of haar manier werd uitgedaagd en zich hierdoor kan ontwikkelen. Nadruk bij deze oefenvormen ligt op het trainen van balgevoel. Veelal in circuitvorm en snel wisselende oefenvormen waardoor de spelers telkens opnieuw werden geprikkeld. Waar aan het begin van de training de meeste kinderen nog moeite hadden met de kapbeweging (zowel binnen- als buitenkant voet) was na de oefenvormen ieder kind in staat deze feilloos uit te voeren.
De daaropvolgende oefenvorm stond in het teken van de één-tegen-één-situatie in het veld. Doordat de spelers eerst een pass op elkaar moesten geven en vervolgens het duel met elkaar moesten aangaan om een doelpunt te scoren kwamen alle facetten van het voetbal in deze oefening terug. Aanvallen, verdedigen, passeren, baltechniek, passen, schieten, balaanname, wendbaarheid, coördinatie en op de voorvoeten bewegen. Tevens werd door de intensiteit ook het uithoudingsvermogen verbeterd. Tot slot was er een partijspel. Hierin zag je dat de spelers hetgeen was getraind al direct in de praktijk wilden toepassen.

Na de training vond er een evaluatie plaats tussen de jeugdtrainers van VV Gassel en de trainers van Voetbalschool Uden. Met nieuwe inspiratie en nieuwe oefenstof gaan de trainers van VV Gassel het nieuwe seizoen weer fris van start. 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties