Gassel

IVN Cuijk zoekt vrijwilligers voor snoeiwerkzaamheden Gassel

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GASSEL - Prachtig toch, zo'n jonge hoogstamboomgaard in de lente? Maar om hem 'prachtig' te krijgen, kunnen de jonge appel-, peren-, kersen- en pruimenbomen wel wat hulp gebruiken. Daarom gaat de werkgroep vrijwillig landschapsbeheer van IVN Cuijk zaterdagochtend 2 februari jonge hoogstamfruitbomen in Gassel hun eerste vormsnoei geven.

De betreffende boomgaard ligt praktisch aan de provinciale weg en herbergt een dassenpopulatie. Deze beesten zijn gek op valfruit, het liefst met wormen erin. Vrijwilligers zijn nodige om de klus te klaren. Ervaring met snoeien is niet nodig. Je krijgt ter plekke instructie en uitleg over de werkzaamheden. IVN Cuijk zorgt samen met Brabants Landschap voor het materiaal. Wat is wel handig? Warme kleding, stevige schoenen, een paar werkhandschoenen en zin om lekker buiten in de natuur bezig te zijn.

Kom je helpen? Meld je dan van tevoren even aan bij vlb@ivn-cuijk.nl. Dan weet de organisatie voor hoeveel snoeischaren ze moeten zorgen en hoeveel koffie/thee ze moeten meebrengen. Verzamelen op zaterdag 2 februari om 9 uur aan De Overlaat 6 in Gassel. Meer weten over vrijwillig landschapsbeheer IVN Cuijk? Kijk dan op www.ivn.nl/afdeling/ivn-cuijk/werkgroep-vrijwillig-landschapsbeheer

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties