Gassel

INGEZONDEN: Optocht Gassel, verbeter de wereld, begin bij...

Door Een toeschouwer

Afgelopen maandag vond de jaarlijkse optocht bij ons in Gassel plaats. Grote wagens met veel jongeren stelden zich op in de Hoeve en zo te zien was de organisatie hier niet voldoende op ingericht. Met het trekken van de optocht konden de eerste grote wagens de eerste bocht al niet nemen waardoor er al een aantal grote wagens in eerste instantie rechtdoor moest rijden. Boze gezichten bij de organisatie en rare gezichten van de mensen die stonden te kijken.

Maar ja, wat wil je? Een grote traktor met een grote generator voorop, en daar nog een lange kar achter met een laat scharnierpunt. Dus ik snap het wel, zo kun niet een buurt inrijden met straatlampen kort aan de wegkant en hier een daar heggetjes. Om nog maar niet te spreken over de geparkeerde auto’s van de diverse deelnemers aan de optocht.

En dan ook nog de herrie. Volgens de optochtcommissie mocht het geluid de 90 decibel niet overschrijden. Maar volgens mij ging het geluid veel harder, controle heb ik niet gezien. Misschien dat ze dit wel gemeten hebben, en dat de geluidinstallatie dan op meer volume ging als de organisatie voorbij was gefietst.
En dan de achtergebleven rommel, lege bierflessen, blikjes (groot en klein), kleine (plastic) flesjes (die zonodig kapot op de grond gegooid moesten worden), plastic bekers enzovoort. Zijn er de afgelopen jaar veel demonstraties geweest van jeugdige milieu-activisten dat we geen planet ‘B’ hebben. Dat we verantwoord met ons milieu om moeten gaan. Diezelfde jeugd gooit de rommel en plastic van de carnavalswagen op straat en in onze tuinen. Dan heb ik nu zoiets van: ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf‘.

En als laatste vindt iemand het nodig om over onze pas gerestaureerde oldtimer heen te kotsen (een ander woord kon ik hier niet voor gebruiken, sorry) Waarom nou onze auto? Waarom ga je nu niet kotsen in de put die in de straat zit? Waarom nu helemaal over onze auto heen? Heb je er iets tegen? De kleur verkeerd? Ik heb geen idee, maar we moesten wel jouw kots opruimen… En ik hoop geen schade aan de lak.

Al met al voor ons dit jaar een beladen optocht met een verrassing aan het eind. Voor ons een jaar om snel te vergeten.

Een toeschouwer
(naam bekend bij de redactie)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties