Gassel

Maandag 3 juni in Viersprong Gassel

Infoavond voor ouderen over langer zelfstandig thuiswonen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GASSEL - Ouderen blijven steeds langer zelfstandig wonen, soms noodgedwongen. Dan is het van belang de zaken goed te regelen. Zo kan het nodig zijn om je woning aan te passen. Verder dien je zaken te regelen met betrekking tot zorg, financiën en dergelijke. Hiervoor zijn diverse wettelijke mogelijkheden. KBO Gassel houdt maandag 3 juni om 19.30 uur een informatieavond in De Viersprong om meer uitleg te geven.

Een medewerker van de Rabobank komt vertellen over de mogelijkheden van de financiering van noodzakelijke woningaanpassingen. Ook is er aandacht voor het aanspreken van het 'stenen' vermogen (de waarde van het huis) ter aanvulling op het pensioen om de laatste jaren van je leven zo aangenaam mogelijk door te brengen. Vervolgens vertelt notaris Joost Verploegen iets over het (levens)testament. Daarmee regel je wie na overlijden namens jou zaken mag regelen. Verder is er een huisarts uitgenodigd om meer toelichting te geven over eventuele opname en de laatste wilsbeschikking.

Van tevoren opgeven kan bij Piet Brands (Nieuweweg 13 in Gassel). Leden mogen de avond gratis bijwonen. Niet-leden betalen 5 euro per persoon. Dit bedrag dienen zij te voldoen bij aanmelding.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties