Gassel

Hans van Houtum: 'Je voelt je thuis op het sportveld van Gassel'

“Ik ga er altijd vol in”

Door Freddy Klooté

GASSEL - Een reus van een kerel stapt binnen. Hans van Houtum, centrale verdediger van VV Gassel. Nog nagenietend van de promotie naar de vierde klasse, een seizoen geleden: “Een gezamenlijke prestatie van team, staf, bestuur en vrijwilligers. En van onze trouwe supporters”. En opgelucht dat het eerste seizoen in die nieuwe klasse zo goed verlopen is: “We zijn als zesde geëindigd. Dat hadden we eerlijk gezegd niet verwacht. Het was iets om trots op te zijn. Een gezamenlijke prestatie van team, staf, bestuur en vrijwilligers. En van onze trouwe supporters. We hebben voor komend seizoen dezelfde selectie, aangevuld met enthousiaste jeugd. Dus gaan we ons ook volgend seizoen zeker weer handhaven. Ook al omdat we die onzekerheid van het spelen in een hogere klasse helemaal zijn kwijt geraakt”. (foto: Matt Gerrits)

Hans van Houtum (22) is van kop tot teen (1.96 m) een Gasselnaar. Na de basisschool aldaar ging hij met succes naar het Merletcollege in Grave: “Ik had een bepaalde baan bij defensie op het oog en heb daarvoor eerst in Arnhem de VeVa (Veiligheid en Vakmanschap) gedaan. Daarna meteen gesolliciteerd naar Defensie. Vier dagen meegedraaid op de KMS, maar kreeg niet de baan die ik wilde. Dus zit ik nu op het Technovium in Nijmegen, op de afdeling Bouwkunde. Maar die baan bij Defensie speelt nog steeds in mijn achterhoofd”.

Voetbal en opa Cor van Boekel
VV Gassel is mijn cluppie. Als 4-jarig menneke ben ik begonnen en oefende al in de tuin met mijn opa (de jarenlange voorzitter van VV Gassel en nu op zijn 80ste nog steeds fanatiek bij de club betrokken). Ik ben als pupil gestart, heb de hele jeugd doorlopen en ben op mijn 15e bij de senioren gestart. Ik voetbalde op zaterdag bij de jeugd en op zondag bij het tweede of derde. Toen trainer Pierre Hermsen in 2013 bij de club kwam, was ik 16 en kwam ik in de selectie. Als rechtshalf of verdedigende middenvelder. Ik heb mezelf nogal de verdedigende kant opgestuurd en toen zette de trainer me ook in als centrale verdediger”.
Hans is het type Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt: “Haha, dat zijn inderdaad mijn favoriete spelers. Tot twee seizoenen geleden ging ik bij corners ook steeds mee naar voren. Ik ben ook snel. Tot op een slechte zondag ik bij weer een corner naar voren liep. De keeper sprong met de knie vooruit in mijn zij, ik belandde achterover op mijn rug en de keeper viel daarna nog eens boven op me. In het ziekenhuis werd een klaplong vastgesteld en ik was drie maanden uit de roulatie. Ik moest daarna mijn conditie weer helemaal opbouwen en was angstig geworden om mee naar voren te gaan”.
Schrikt zijn postuur de aanvallers niet af? “Nou, ik ben best wel een harde speler. Bovendien groot en sterk en een spits die met mij in aanraking komt ligt al snel op de grond. Dat heeft me al heel wat kaarten gekost”.

VV Gassel 2019-2020
Hans: “We hebben ook een nieuwe trainer. Dennis Koenders, een fanatieke man, nog jong en toch met de nodige ervaring. Hij speelde bij JVC Cuijk, NEC en de beloften van Feyenoord. Tot een ernstige blessure ervoor zorgde dat hij nooit meer kon voetballen. Daarnaast hebben we een nieuwe keeperstrainer, Geert van Os, plus assistent Armand Toenders die van Sambeek is overgekomen. Met een nieuwe trainer komt er een nieuwe tactiek. Dat is nu nog wel even wennen. Maar de sterke punten van Gassel blijven: vechtlust, winnaarsmentaliteit, saamhorigheid en Gasselse spirit. In de vijfde klasse speelden we echt op zijn Gassels, in de vierde klasse gaan we alles voetballend oplossen”.

Wat niet verandert is de sfeer bij VV Gassel. Hans: “Er is een geweldige sfeer bij Gassel. Wat er ook te doen is, heel Gassel gaat er naar toe. Mijn opa is ook zeer betrokken. We hebben veel activiteiten bij de club. 4 à 5 keer is er per seizoen een feestavond op zondag, na een wedstrijd. Ik zit samen met Guido Sprengers, Dirk Vollenberg en Chris Josemanders in de commissie. Dan is er de onmisbare club van 100. Die zorgen met hun jaarlijkse financiële bijdrage ervoor dat we steeds iets nieuws kunnen aanpakken. Dit jaar is het hoofdveld aangepakt en kan er ook volop ’s avonds gespeeld worden. Opa heeft me verteld dat ook de kleedkamers uitgebreid zullen worden. We hebben een gezonde kantine, waar opa zo trots op is”.

Hans is ook drie maal per week in de sportschool te vinden, speelt zaalvoetbal bij het team van Café De Spijker in Beers, houdt van uitgaan en doorzakken met vrienden. En natuurlijk het meest van VV Gassel: “Mijn opa is mijn grootste fan”.

Freddy Klooté


Selectie VV Gassel:
Daan Arts
Kevin Arts
Erik Barten
Joris van Bommel
Pieter van Bommel
Jim Classens
Paul Cornelissen
Sjors Cuppen
Bono Daamen
Tygo Daamen
Bram Driessen
Jasper Eluwarin
Joris Eluwarin
Hans van Haren
Paul van Haren
Remco van der Heijden
Teun Hendriks
Cas van Houtum
Hans van Houtum
Cris Josemanders
Tom Josemanders
Gijs van Kollenburg
Luuk van de Loop
Rik van der Loop
Robin Nibbeling
Niels Paters
Ward Peeters
Joris van Raay
Dylan Siroen
Cas van Spijk
Dirk van Spijk
Guido Sprengers
Roel Strik
Casper van Swam
Max van Swam
Roel van Thiel
Robin Thoonen
Thom Tonies
Ramon de Venne
Dirk Vollenberg
Niek Vollenberg
Steef Vollenberg
Julian Weijland
Don van der Wiel
Roy van der Wiel
Ted Wolfs

Hoofdtrainer:
Dennis Koenders

Assistent-trainer:
Armand Toenders

Keeperstrainer:
Geert van Oss

Assistent-scheidsrechters:
Henk Barten
Jos Driessen
Tom van Raay

Leiders:
Marinho de Kleijn
Koen Theunissen
Noud Strik

Ledenaantal VV Gassel:
256

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties