Gassel

Traditionele eerste training-plus bij VV Gassel

'Honger naar de bal'

Door Freddy Klooté

GASSEL - In Gassel weten ze overal wel een feestje van te maken. Traditioneel is inmiddels de eerste training voor het nieuwe voetbalseizoen. Een training-plus. Met alle spelers van de seniorenteams, diverse vrijwilligers en veel honger. Honger naar de bal, na zo’n lange pauze in verband met corona. Maar ook honger naar het samen-zijn na de training, die op speciale wijze wordt gestild.

Leider/verzorger van Gassel I, Marinho de Kleijn, was er afgelopen zondag natuurlijk bij. Om te helpen en om te genieten van het enthousiasme bij de spelers en de trainers: “Er was vorige week al een beetje getraind, maar de eerste echte training-plus, die telt pas echt. Er waren maar liefst 28 spelers aanwezig op het door de aanwezige zon extra feestelijk gebeuren.”

Voorbereiding
Marinho: “De training begon om 10.30 uur, maar de vrijwilligers waren uiteraard al veel vroeger aanwezig. Namens het bestuur waren dat Wim Linders, Eric van Boekel en ikzelf. Daarnaast natuurlijk de grote steunpilaren Cor van Boekel, Harry de Kleijn en Hans Eluwaren. Omdat we officieel een gezonde kantine zijn, begonnen we met het in stukjes snijden van fruit. Veel fruit. Plus water. Om half elf begonnen de trainingen. Gassel I met trainer Dennis Koenders. Gassel 2 moest trainer Dion Metzemaekers nog even missen, en werd getraind door Ryan Siroen. Gassel 3 en 4 trainden elkaar en de Dames-selectie ging aan de slag met trainer Tom Vrenken. Voor de keepers was er het eerste gedeelte van de training een aparte sessie met hun trainer Geert van Oss. Halverwege de training kwamen de vrijwilligers met de heerlijke fruithapjes en lekker koel water. Dat ging er bij die warmte wel in en gaf weer energie om het laatste deel van de training af te werken. Na het douchen, dat mocht eindelijk ook weer, kwamen alle spelers bij elkaar, op gepaste coronaruimte, voor een door de vrijwilligers bereide lunch. Met als start de inmiddels beroemde courgettesoep van Truus van Boekel. Jawel, de vrouw van Cor. Daarna gingen de broodjes er met smaak in. Er werd even een uitstapje gemaakt vanuit het “gezonde kantinegedrag”, door het aanbieden van smaakvolle kroketten. Maar dat hadden de spelers ook wel verdiend”, lacht Marinho. Na het eten werd, onder het genot van een drankje nog uitgebreid nagepraat en vooruitgekeken naar de nieuwe competitie.

Competitie 2021/2022
“Ook vorig jaar was er geen normale competitie mogelijk”, verzucht Marinho de Kleijn. “Dat betekent dat er geen sprake was van promotie of degradatie. Dus blijven de tegenstanders in de 4e klasse H precies dezelfde als vóór de corona. De dertien tegenstanders zorgen weer voor mooie derby’s. Denk maar aan Juliana Mill, SES Langenboom, en SIOL uit Katwijk. Verder spelen we nog tegen Achilles Reek, Herpinia, Ulysses, SJO/SSA Vesta ’19, NLC, Cito, FC de Rakt, Festilent, SCMH en Vorstenbossche Boys. Onze Dames spelen in de 3e Klasse C tegen bijna dezelfde tegenstanders als vorig seizoen. In plaats van de wat verre reizen naar Wilhelmina Boys uit Best en Teisterbanders uit Kerk-Avezaath kom HBV uit Beers er bij. De competitie begint op 26 september, dus we hebben nog even tijd om te oefenen. De velden liggen er in ieder geval weer keurig bij. We hebben het onderhoud wat naar voren geschoven zodat we nu al kunnen starten. Ook het hoofdveld is klaar voor onze eerste oefenwedstrijd tegen onze buren van EGS’20. Die spelen 3e klasse en dan kunnen we meteen zien hoever we al staan. Die wedstrijd is op 29 juli om 20.00 uur in Gassel. Verder hebben we nog oefenwedstrijden tegen SVOC, Hapse Boys en HBV. Natuurlijk spelen we nog bekerwedstrijden, die beginnen op 5 september. Onze VR I spelen vijf oefenwedstrijden, waarvan de eerste op 29 juli staat gepland. Nog niet alle tegenstanders zijn bekend.”

VV Gassel is er dus weer klaar voor. Met tradities als de gezamenlijke eerste training, de inmiddels als voorbeeld dienende gezonde kantine en de altijd warme ontvangst die je als gast op “De Oude Kamp” ten deel valt.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties