Gassel

Niels Paters vindt bij VV Gassel de sfeer van een kleine club geweldig

'Het hele dorp leeft mee'

Door Freddy Klooté

GASSEL - Niels Paters is 29 jaar geleden in het ziekenhuis in Nijmegen geboren: “Gelukkig ben ik snel naar huis gebracht. Naar Gassel, waar ik opgroeide in een sportief gezin. Er werd gevoetbald. Op het veld en in de zaal. Een ander was gek op tennis. Sport was belangrijk. En eigenlijk is dat altijd zo gebleven. Ik was drie en een half toen ik al met voetballen begon. Dat was niet zo raar, want mijn vader was trainer bij VV Gassel. Op mijn vierde ben ik echt begonnen. In Gassel natuurlijk. Bij de F'jes. Toen startte een leven vol voetbal. En ik geniet er nog steeds van”. (foto: Matt Gerrits)

Gassel, Estria, Gassel
Nee, de naam van de club is niet verwisseld. Niels: “Toen ik in groep zes van de basisschool zat, ik zal een jaar of tien geweest zijn, verhuisden we naar Escharen. Natuurlijk bleef ik voetballen. Mijn lust en mijn leven. Maar nu bij Estria. Alle jeugdteams heb ik gehad. De D, C, B en A-teams heb ik allemaal doorlopen. En toen kwam er een lastig moment. Ik was rijp voor het eerste van Estria. Maar mijn vrienden speelden bij VV Gassel. En niet te vergeten, mijn vriendin ook. Dus toen heb ik voor Gassel gekozen. Wat het niveau betrof, maakte dat niet heel veel uit. Op mijn achttiende maakte ik mijn debuut in het eerste. Ik was zowel op het middenveld als in de voorhoede inzetbaar. En daar speel ik nog steeds. Met heel veel plezier”.

'Hoogte- en dieptepunten'
Niels maakte in die elf jaar heel wat hoogte- en dieptepunten mee: “Het absolute hoogtepunt was de promotie naar de vierde klasse. Feest voor heel Gassel. Een dieptepunt was het scheuren van mijn kruisband. In 2017 was ik een jaar uit de running door de revalidatie. Een jaar zonder voetbal. Dat was pijnlijk, want ik voetbal zo graag. En ik vind niet alleen de wedstrijden leuk, maar ik geniet ook van twee keer per week trainen."

EGS'20
En alsof dat nog niet genoeg is, gaat Niels ook om de andere week zaalvoetballen. "Ook bij een gezellige club van familieleden en bevriende jongens van EGS’20. Tja, door mijn keuze destijds zit ik nu niet bij EGS. Ik zag ze wel afgelopen zaterdag spelen. Was goed om te zien. 750 toeschouwers voor de bekerwedstrijd tegen SES. Maar toch gaat mijn voorkeur nog steeds uit naar VV Gassel. Dat komt omdat het een kleine club is. Gezellig ook. Iedereen is welkom. En de sfeer is geweldig. Ik weet ook wel dat steeds meer clubs gaan fuseren. Er komen steeds meer leuke sporten bij en de jeugd heeft veel te kiezen. De keuzes voor het voetbal lopen nu terug. Maar we hebben ervoor gekozen om zelfstandig te blijven. Het is hier te leuk om over te stappen. Zonde ook om zo’n prachtig complex en leuke club te laten vallen."

75-jarig bestaan
Komend seizoen viert VV Gassel het 75-jarig bestaan. Niels: "En wie VV Gassel kent, weet dat we dit niet onopgemerkt voorbij zullen laten gaan. We organiseren als voetbalclub toch al evenementen voor het hele dorp en dit jubileum gaan we dan ook uitgebreid met het hele dorp vieren. Gassel is een club in beweging. Er is altijd wel iets te doen. Van de eerste training van het seizoen maken we een feest en het hele jaar door worden we door heel wat vrijwilligers gesteund. Neem de maandagochtendclub. Een groep vrijwilligers die het clubgebouw met alles erop en eraan, de velden en de omgeving schoonmaken, zodat er de rest van de week gevoetbald kan worden. We hebben een actief bestuur dat dicht bij de spelers staat. Een club van 100 die jaarlijks de club een extra impuls geeft. Een gezonde kantine, die een voorbeeld voor vele verenigingen is. Kortom, een club van samenwerking, waarbij vrijwilligers net zo belangrijk zijn als de spelers”.

Verwachtingen seizoen 2021-2022
Na het halleluja over de club is Niels over de verwachtingen voor het komend seizoen wat voorzichtiger: “Er zijn twee jongens gestopt. Joris van Raay, die al heel lang in het eerste heeft gespeeld, en ook onze keeper Rick van der Loop is gestopt. We vangen de leegtes op uit de jeugd. Maar ik vrees dat we het misschien toch wel moeilijk gaan krijgen. We zullen bovenin niet mee kunnen doen. De oefenwedstrijden gingen best goed, maar een 1-3 nederlaag tegen EGS’20 lijkt nog redelijk, maar zij waren nog aan het experimenteren. Ik denk dat Festilent, Cito en Mariaheide tot de kanshebbers horen. Maar als we niet weer door corona gestopt worden, ben ik al heel gelukkig. Want niet voetballen is vreselijk”.


 

VV Gassel 1 hard onderuit in bekertoernooi

GASSEL - Voor het eerste elftal van VV Gassel eindigde het bekeravontuur zondag 19 september met een wedstrijd in de categorie 'heel snel vergeten'. De Gasselse formatie speelde ondermaats en dit leidde tot een stevige 4-0 uitnederlaag tegen VV Achates uit Ottersum.
Na een 1-0 achterstand bij de rust werd het al heel snel in de tweede helft 2-0, waarna Gassel dus nog eens twee tegentreffers moest incasseren. Een slechte generale dus voor de competitie die komende zondag begint. Hoofdtrainer Dennis Koenders was uiteraard zwaar teleurgesteld over dit collectieve falen.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties