Gassel

Geslaagd derde jeugdvoetbalkamp van VV Gassel

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GASSEL - De jeugdspelers tot en met JO12 van VV Gassel begonnen vrijdag 15 februari aan het jaarlijkse voetbalkamp. Mede door de twee zeer geslaagde eerdere edities had een recordaantal leden zich opgegeven. Ruim veertig kinderen verzamelden zich in de kantine, waar het kamp officieel werd geopend.

Het weekend startte met een voetbalquiz. Na het eten was het tijd voor de eerste buitenactiviteit: Cluedo. Doel van het spel was om te achterhalen door welke persoon, met welk wapen en op welke locatie een moord was gepleegd. Door het doen van allerlei opdrachten op diverse locaties op sportpark konden aanwijzigingen worden verdiend om het moordmysterie op te lossen. Vol enthousiasme werd er door de teams jacht gemaakt op de aanwijzigingen. Tussendoor werd ook nog even aan de conditie gewerkt door een bezoekje aan een soldaat die met zijn tent bivakkeerde naast het hoofdveld. Uiteindelijk bleek de grensrechter de dader. Hij had door gif in de thee ervoor gezorgd dat op de tennisbaan een lijk was gevonden.
Vervolgens was het tijd voor disco en wat spelletjes in de kantine. Vanaf de klok van negen uur werden de kinderen die niet bleven slapen opgehaald. Voor degene die wel bleven overnachten was het veelal een gezellige nacht met maar weinig uurtjes slaap. Zij hadden bij de ochtendgymnastiek op zaterdagmorgen dan ook duidelijk nog wat kleinere ogen dan de thuisslapers.

El Clasico
Na het ontbijt was het tijd voor een onderling voetbaltoernooitje dat na tal van spannende wedstrijden eindigde met een finale tussen Barcelona en Real Madrid. Deze Gasselse editie van El Clasico werd gewonnen door Real Madrid. Na de broodjes knakworst stond zaterdagmiddag een vossenjacht door Gassel op het programma. De teams moesten op zoek naar spelers van de JO15-1 die zich verkleed over het dorp hadden verspreid.
Bij terugkomst in de kantine kon de organisatie alle behaalde punten bij elkaar tellen en was het tijd voor de prijsuitreiking. Het team Real Madrid had vier puntjes meer weten te behalen dan Bayern München en was dus de winnaar. Barcelona pakte de derde plaats en Manchester City, Liverpool en Juventus eindigden als vierde, vijfde en zesde. Tijn van Boekel werd gekozen tot speler van het toernooi. Het voetbalkamp werd afgesloten met een applaus voor de organisatie en de vrijwilligers.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties